Jídelníček od: 13.1. - 17.1. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Brokolicový krém se smaženým hráškem (A: 1,7,9)
-
Přírodní kuřecí plátek, opékané brambory, ajvarový dip, zelný salát (A: 1,7,9)
-
Šopský salát ( okurek, rajče, paprika, balkánský sýr) pečivo (A: 1,7)
-
Bezlepek: Brokolicový krém se smaženým hráškem, přírodní kuřecí plátek, opékané brambory, ajvarový dip, zelný salát (A: 9)
Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, tyčinka (A: 1,7,9)
-
Zapečené palačinky s kuřecím masem, listovým špenátem a sýrem, tyčinka
(A: 1,3,7,9 )
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, tyčinka (A: 3,7,9)
Svačinka: Houska se sýrovou pomazánkou, kakao, ovoce (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Bramboračka (A: 1,9 )
-
Buchtičky s krémem, ovoce (A: 1,3,7)
-
Fazolové chilli se zeleninou, chléb, ovoce (A: 1,9)
-
Bezlepek: Bramboračka, buchtičky s krémem, ovoce (A: 3,9 )
Svačinka: Chléb s vaječnou pomazánkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Cizrnová (A: 1,9)
1. Holandský řízek (mleté maso, sýr), bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7,9)
2. Celerový salát (sterilovaný celer, jablko, vejce), dresink, pečivo (A: 1,3,7,9 )
3. Bezlepek: Cizrnová, holandský řízek (mleté maso, sýr), bramborová kaše,
kompot (A: 3,7,9)
Svačinka: Termix, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Rajčatová s bulgurem (A: 1,9)
-
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce
(A: 1,7,9,10)
-
Losos s citronovým přelivem, vařené brambory, ovoce (A: 1,4,7 )
-
Bezlepek: Rajčatová s rýží, zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Obložený královský chléb (máslo, šunka, zelenina), nápoj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 20.1. - 24.1. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)
-
Kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, kuskus, ovoce (A: 1,9)
-
Květákové placičky, salát Coleslaw, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Drožďová s noky,Kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, kuskus
(A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s medovým máslem, melta (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Špenátová (A: 1,3,9)
-
Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný salát (A: 1,4,7)
-
Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva (A: 7 )
-
Bezlepek: Špenátová, ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný salát
(A: 3,4,9)
Svačinka: Houska se šunkovou pěnou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9 )
-
Segedínský guláš, kynutý knedlík (A: 1,3,7,9)
-
Souvlaki se zeleninou (kuřecí maso na špejli), pita chléb, dip (A: 1,3,7,9,10)
-
Bezlepek: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, segedínský guláš, kynutý knedlík, (A: 3,7,9 )
Svačinka: Ovocné pyré, makový suk, nápoj (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Francouzká cibulačka s krutony (A: 1,3,9)
1. Kuřecí stehno na myslivecký způsob, vařené brambory, zelný salát (A: 1,9)
2. Hovězí na houbách, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9 )
3. Bezlepek: Francouzká cibulačka s krutony, kuřecí stehno na myslivecký způsob, vařené brambory, zelný salát (A: 9)
Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj s citronem
(A: 1,3,7,10)
Pátek
Polévka: Zeleninová s jáhlemi (A: 1,9)
-
Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)
-
Zapečené brambory s brokolicí, vejci a sýrem, moučník (A: 3,7,9 )
-
Bezlepek: Zeleninová s jáhlemi , čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Rohlík s hermelínovou pomazánkou, ovoce, ovocný čaj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 27.1. - 31.1. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)
-
Kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9)
-
Kološvárské zelí (vepřové maso, kysané zelí, rýže) (A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Krupicová s vejcem, kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, kompot (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečup, sterilovaný okurek, čaj s citronem
(A: 1,3,7,10 )
Úterý
Polévka: Hrstková (A: 1,9)
-
Boloňské lazaně s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Povidlové taštičky sypané mákem, ovoce (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Hrstková, boloňské lazaně s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, kakao (A: 1,7)
Středa
Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,7,9 )
-
Znojemská roštěná, dušená rýže, červená řepa, pribináček – JEN DĚTI
(A: 1,3,7,9,10)
-
Salát Caesar s kuřecím masem a opečeným toastem, pribináček – JEN DĚTI
(A: 1,3,7,10)
-
Bezlepek: Mrkvovo – medová , znojemská roštěná, dušená rýže, červená řepa, pribináček – JEN DĚTI (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,4,7 )
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,3,7,9)
1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)
2. Rybí placičky se sýrem, zeleninový salát, ovoce (A: 1,3,4,7)
3. Bezlepek: Zeleninová, koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce
(A: 3,7,9)
Svačinka: Lívance s džemem a tvarohem, nápoj (A: 1,3,7)
Pátek POLOLETNÍ PRÁZDNINY – výdej do 13:00 hodin
Polévka: Selská (A: 1,7,9)
-
Vepřová kotleta Duroc se sázeným vejcem, brambory se zelenou cibulkou a anglickoku slaninou, zelný salát (A: 1,3,9)
-
NEVAŘÍ SE (A: )
-
Bezlepek: Selská, Vepřová kotleta Duroc se sázeným vejcem, brambory se zelenou cibulkou a anglickoku slaninou, zelný salát (A: 3,9)
Svačinka: (A: )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|