Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ:
Od 1. dubna 2023 se mění výše stravného pro strávníky školní jídelny.
Informace o navýšení cen najdete na stránkách školní jídelny/obecné informace.
Na základě zvýšených cen si upravte trvalé příkazy (navýšení částky).
 
Platba na měsíc září musí proběhnout v měsíci srpnu tak, aby částka byla připsána na účet strávníka nejpozději 25. dne (viz řád školní jídelny).
 
 
Žáci, kteří mají výuku na ul. Národní (pod kostelem), nemají bohužel z organizačních a hygienických důvodů možnost volby II. výběrového jídla.
Automaticky mají objednáno I. hlavní jídlo.
 

                                                                 

                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

Jídelníček     od 12.  do 16. června   2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí                                  

Polévka:  Frankfurtská (A:1,9 ) 

  1. Kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina (hrášek + baby mrkev), tyčinka (A:1)
  2. Koložvárské zelí (kys.zelí, vepř. maso, klobása..), tyčinka
  3. Bezlepek: Frankfurtská, Kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina, tyčinka (A:9)

Svačinka:  Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, nápoj (A:1,7)

 

 

Úterý                        

Polévka: Drožďová s noky a zeleninou (A:1,3,7,9)

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A: 1)
  2. Kuřecí nudličky na rozmarýnu s drc. rajčaty, tagliatelle, ovoce (A:1)
  3. Bezlepek: Drožďová s noky, Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Lívanečky s našlehaným tvarohem a džemem, čaj (A:1,3,7)

 

 

Středa                                                                                   

Polévka: Jarní zeleninová (A:1,9)      

  1. Kuře na paprice, těstoviny, ovocné pyré (A:1,3,7,9)
  2. Řecký salát se sýrem FETA, pečivo, ovocné pyré (A:1,7)
  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, Kuře na paprice, těstoviny, ovocné pyré (A:3,7,9)

Svačinka:  :  Chléb s pomazánkou z červené čočky , nápoj (A:1,7,9,10)

 

 

 

Čtvrtek          

Polévka: Fazolová (A:1,9)

  1. Holandský řízek, bramborová kaše, zeleninový salát (A:1,3,7)
  2. Halušky s brynzou a slaninou z hlívy ústřičné (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Fazolová, Holandský řízek, bramborová kaše, zeleninový salát (A:3,7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj  (A:1,7)      

 

 

Pátek                                                                        

Polévka: Cibulačka (A:1,7,9) 

  1. Babiččino rizoto s TOFU, zeleninou a sýrem, červená řepa (A:7,9)
  2. Ryba na zahradních bylinkách, vař. brambory, č. řepa (A:4)
  3. Bezlepek: Cibulačka, Babiččino rizoto s TOFU, zeleninou a sýrem, červená řepa (A:7,9,10)

Svačinka:   Chléb s pomazánkou s taveného sýru, zelenina, nápoj (A:1,7)

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 

 

 

Jídelníček   od  19. června  do 23. června   2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                  

Polévka: Brokolicový krém s krutony (A:1,9) 

  1. Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, mléčný řez (A:1,7,9)
  2. Květákový nákyp s bramborami, mléčný řez (A:3,7)
  3. Bezlepek: Brokolicový krém, Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, tvarohový dezert (A:7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo-pažitkovou pomazánkou, mléko (A:1,7)

 

Úterý                        

Polévka: Kedlubnová (A:1,9)

  1. Ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, mrkvový salát (A: 4,7)
  2. Vepřové maso s liškovou omáčkou, noky, mrkvový salát (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, mrkvový salát (A: 4,7,9)

Svačinka: Makovec s citronovou polevou, ovoce, nápoj (A:1,3,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka: Bramborová (A:1,9)      

  1. Fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, ovoce (A:1)
  2. Těstovinový salát s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty (olivy, parmská šunka, parmazán) (A:1,7)
  3. Bezlepek: Bramborová, Fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, ovoce (A:9)

Svačinka: Chléb s máslem a vařeným vejcem, nápoj (A:1,3,7)

 

Čtvrtek          

Polévka: Uzená s kroupami (A:1,9)

  1. Kuřecí plátek se zeleninou ratatouile, bulgur, tyčinka (A:1)
  2. Zapečené palačinky s krůtím masem, listovým špenátem a mozzarelou, tyčinka (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Uzená s kroupami, Kuřecí plátek se zeleninou ratatouile, bulgur, tyčinka (A:9)

Svačinka: Rýžová kaše s broskvemi, nápoj (A:7)      

 

Pátek                                                                        

Polévka: Celerová (A:1,9) 

  1. Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A:1)
  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva (A:7)
  3. Bezlepek: Celerová, Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A:9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A:1,7)

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Konvičná

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01