Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                                   

 

                                          

                                                          

Jídelníček od: 18. 3. - 22. 3. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Bramboračka (A: 1,9)

  1. Vepřové na kmíně, rýže Basmati, červená řepa, Kinder mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,9,10)

  2. Těstoviny Penne s bazalkovým pestem (olivy, sušená rajčata, parmská šunka, parmazán, Kinder mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Bramboračka, vepřové na kmíně, rýže Basmati, červená řepa, tyčinka

(A: 9,10)

Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, čaj (A: 1,7)

 

Úterý

Polévka: Mrkvová s červenou čočkou (A: 1,9)

  1. Koprová omáčka s vařeným vejcem, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Rybí placičky se sýrem, zeleninový salát s klíčky, ovoce (A: 1,3,4,7)

  3. Bezlepek: Mrkvová s červenou čočkou, koprová omáčka s vařeným vejcem, vařené brambory, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s cizrnovo – nutelovou pomazánkou, melta (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Pórková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)

  1. Lazaně s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem (A: 1,7,9)

  2. Italské houbové rizoto (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Pórková s vejci a bramborami, lazaně s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Selská (A: 1,7)

1. Kuřecí štěpánský závitek (vejce, hrášek) bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7)

2. Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7)

3. Bezlepek: Selská , kuřecí štěpánský závitek (vejce, hrášek) bramborová kaše, kompot (A: 3,7)

Svačinka: Houska s máslem a uzeným sýrem, ovocný čaj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)

  1. Chilli corn carne (fazole) s vepřovým masem, chléb, ovoce (A: 1,9)

  2. Rýžový salát s tuňákem, ovoce (A: 4,7)

  3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, Chilli corn carne (fazole) s vepřovým masem, chléb, ovoce (A: 3,9)

Svačinka: Jogurt, cereálie, nápoj (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

                                       

 

 

 Jídelníček od: 25. 3. - 29. 3. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Jarní hrášková s bazalkou (A: 1,7,9)

  1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče

(A: 4,7)

  1. Velikonoční jídlo: Jarní palačinky ( mrkev, meruňkový džem, vanilkový pudink)

    (A: 1,3,7)

  2. Bezlepek: Jarní hrášková s bazalkou, ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 4,7,9)

Svačinka: Houska s máslem a šunkou, zelenina, mošt (A: 1,7)

 

Úterý

Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek Bakony, tarhoňa, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Velikonoční jídlo: Krůtí roláda s velikonoční nádivkou, brambory s pažitkou, ovoce (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Zeleninová minestrone, kuřecí plátek Bakony, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, nápoj (A: 1,3,7)

 

Středa

Polévka: Čočková (A: 1,9)

  1. Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek, velikonoční balíček (A: 1,7,10)

  2. Velikonoční jídlo: Tagliatelle s kuřecími nudličkami a smetanovým listovým špenátem, velikonoční balíček (A: 1,7,9)

  3. Bezlepek: Čočková, rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem,

sterilovaný okurek, velikonoční balíček (A: 7,9,10)

Svačinka: Rýžová kaše s broskvemi, ovocný čaj (A: 7)

 

Čtvrtek VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY VÝDEJ OBĚDŮ: 11 – 13

Polévka: Vývar s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)

1. Hovězí guláš, houskový knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

2. Velikonoční jídlo – doplatek: 140 Kč Jehněčí kolínko, šťouchané brambory se zelenou cibulkou, ovoce (A: 1,7)

       JÍDLO LZE OBJEDNAT A UHRADIT U P. ČUŠKOVÉ DO 22.3.2024

3. Bezlepek: Vývar s celestýnskými nudlemi , hovězí guláš, houskový knedlík, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: (A: )

 

 

Pátek STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE

Polévka: (A: )

  1. (A: )

  2. (A: )

  3. Bezlepek: (A: )

Svačinka: (A: )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje Lenka Kalábová, ved. ŠJ

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01