Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

                                         

 

 

 

Jídelníček od: 2.12. - 6.12. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Jemná zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek Bakony, tarhoňa, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Losos se salátem z červené čočky,červené řepy a rukoly, pečivo (A: 1,4)

  3. Bezlepek: Jemná zeleninová s jáhlovými vločkami, kuřecí plátek Bakony, těstoviny, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7 )

 

Úterý

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)

  1. Přírodní vepřová kotleta, šťouchané brambory, okurkový salát (A: 1,7,9)

  2. Houbový kuba (kroupy, houby) (A: 1 )

  3. Bezlepek: Kulajda, přírodní vepřová kotleta, šťouchané brambory, okurkový salát (A: 3,7,9)

Svačinka: Rýžová kaše s broskvemi, čaj s citronem (A: 7 )

 

 

Středa

Polévka: Dršťková z hlívy ústřičné (A: 1,9 )

  1. Hovězí na pepři, dušená rýže, červená řepa (A: 1,9)

  2. Jitrnicový a jelítkový prejt, kysané zelí, vařené brambory (A: 1)

  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy ústřičné, hovězí na pepři, dušená rýže, červená řepa (A: 9)

Svačinka: Rohlík se sýrem, melta (A: 1,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Květáková (A: 1,7,9)

1. Kuřecí závitek plněný listovým špenátem a sýrem, bramborová kaše, kompot, Mikulášský balíček (A: 1,7,9)

2. Krůtí nudličky na rozmarýnu s drcenými rajčaty, gnocchi, sýr, Mikulášský balíček

(A: 1,9)

3. Bezlepek: Květáková, kuřecí závitek plněný listovým špenátem a sýrem,

bramborová kaše, kompot, Mikulášský balíček (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Čočka na kyselo, vařené vejce, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A: 1,3,9,10)

  2. Smažený celer, vařené brambory, tatarská omáčka, ovoce (A: 1,3,7,9 )

  3. Bezlepek: Drožďová s noky, čočka na kyselo, vařené vejce, chléb, sterilovaný okurek, ovoce (A: 3,9,10)

Svačinka: Houska s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, ovoce, nápoj (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                                                         Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 9.12. - 13. 12. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Brokolicová (A: 1,9)

  1. Krůtí nudličky na kari, jasmínová rýže, zelný salát (A: 1,6,9)

  2. Špaldová krupice se zkaramelizovanými jablky (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Brokolicová, krůtí nudličky na kari, jasmínová rýže, zelný salát

(A: 9)

Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Hovězí vývar s těstovinou a játrovými knedlíčky (A: 1,9)

  1. Smažená treska, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem (A: 1,3,4,7)

  2. SVÁTEČNÍ MENU: Smažený kapr, bramborový salát (A: 1,3,4,7,9 )

  3. Bezlepek: Hovězí vývar s těstovinou a játrovými knedlíčky, smažená ryba, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem (A: 3,4,7,9)

Svačinka: Marmeládový šáteček, kakao (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Krupicová s vejci (A: 1,3,7,9 )

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, perník s citronovou polevou (A: 1,3,7,9)

  2. Křenová omáčka, hovězí maso, celozrnný knedlík, perník s citronovou polevou

    (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Krupicová s vejci ,vepřové maso v kapustě, chléb, perník s citronovou polevou (A: 3,7,9 )

Svačinka: Chléb s vaječnou pomazánkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,7,9)

  1. Kuřecí roláda, vařené brambory, kompot (A: 1,3,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Mrkvovo – medová, kuřecí roláda, vařené brambory, kompot (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s pomazánkou z žervé, ovoce, mošt (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Hrachová s krutony (A: 1,9)

  1. Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 1,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Hrachová s krutony, špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Pudinkový dezert, rohlík, ovocný čaj (A: 1,3,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01