Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ
od 1.3. je změna výše stravného (viz obecné informace)
 
  

 

 

Jídelníček   od  16.  do 20. května   2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                                                      

Polévka:         Zeleninová      (A: 1p,9 ) 

  1. Vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A:1p,9 )
  2. Vepřové ledvinky na slanině, dušená rýže, ovoce (A:1p,9 )
  3. Bezlepek: Zeleninová, Vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A:9 )

Svačinka: Královský chléb s máslem, šunkou a zeleninou, čaj   (A:1p+j+ž, 7 )

Úterý                         

Polévka:     Polévka z červeného zelí s brusinkami   (A:1p,9)    

  1. Smažená ryba, bramborová kaše, kompot (A:1p,3,4,7)
  2. Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou, salát z kys. zelí (A:1p,3,7)  
  3. Bezlepek: Z červeného zelí s brusinkami, Smaž. ryba, bramborová kaše, kompot (A:3,4)

Svačinka:  Makový šáteček, bílá káva  (A: 1p,3,7)

Středa                                                                       

Polévka:    Hovězí s těstovinami a zeleninou   (A: 1p,9)

  1. Námořnické hovězí maso (vař.vejce), dušená rýže, ovoce    (A: 1p,3,9) 
  2. Králík na paprice, kynutý knedlík, ovoce (A: 1p,3,7,9)
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zel., Námořnické hov. maso, dušená rýže, ovoce   (A:3,9)

Svačinka: Rohlík s pomazánkou z taveného sýru, ovoce, čaj   (A:1p,7)

Čtvrtek                                                         

Polévka:     Špenátová s vejci a bramborami    (A:1p,3,9)

  1. Mexické fazole s krůtím masem, chléb, moučník (A:1p+j+ž, 3,7)
  2. Celerový salát (steril.celer, jablka, vejce, vl. ořechy, dres.), vícezrnný rohlík, moučník (A:1p+j,3,7)     
  3. Bezlepek: Špenátová, Mexické fazole s krůtím masem, chléb, moučník (A:3,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina,  čaj     (A:1p+j+ž,4,7)

Pátek                                                             

Polévka:  Cibulový krém s krutóny   (A: 1p,7,9)      

  1. Sekaná pečeně, šťouchané brambory se zel. cibulkou, zelný salát    (A: 1p,3,7)
  2. Špaldová krupice s ovocem, máslem a kakaem    (A: 1,7)    
  3. Bezlepek: Cibulový krém, Sekaná pečeně, šťouch. bramb. se zel. cibulkou, zelný salát (A:9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj   (A:1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Egidová Jana, ved. ŠJ

 

Jídelníček   od  23.  do 27. května   2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                                                      

Polévka:   Celerová      (A: 1p,7,9 ) 

  1. Masové nudličky se zeleninou a kari, dušená rýže, ovoce (A:1p,9 )
  2. Rybí koláč s listovým špenátem a sýrem, ovoce (A:1p,3,4,7 )
  3. Bezlepek: Celerová, Masové nudličky se zeleninou a kari, dušená rýže, ovoce (A:9 )

Svačinka: Chléb s játrovou pomazánkou, nápoj  (A:1p+j+ž,7 )

Úterý                         

Polévka::   Drožďová s noky a zeleninou      (A: 1p,3,7,9 ) 

  1. Vepřové kostky na kmínu, dušená mrkev s hráškem, vař. brambory (A:1p,3,7,9 )
  2. Květákový nákyp s bramborami, ovoce (A: 3,7,9 )
  3. Bezlepek: Drožďová s noky, Vepř.kostky, dušená mrkev, vař. brambory, ovoce (A:3,9 )

Svačinka: Koblihy s marmeládou, čaj   (A:1p,3,7 )

Středa                                                                       

Polévka:    Fazolová   (A: 1p,9)

  1. Kuřecí plátek „BAKONY“, tarhoňa, Lipánek – jen žáci    (A: 1p,7,9) 
  2. Vepřové nudličky na celeru, paprikové gnocchi, Lipánek – jen žáci (A: 1p,3,7,9)
  3. Bezlepek: Fazolová, Kuřecí plátek „BAKONY“, těstoviny, Lipánek – jen žáci (A:3,9)

Svačinka: Hranolky, kečup, nápoj   (A:)

Čtvrtek                                                         

Polévka:     Zeleninová   (A: 1p,9)      

  1. Šulánky s mákem, ovoce (A:1p,3,7)
  2. Makaróny s olivami, drcenými rajčaty a sýrem, ovoce (A:1p,3,7)     
  3. Bezlepek: Zeleninová, Šulánky s mákem, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Chléb s tvarohovou-zeleninovou pomazánkou, mléko     (A:1p+j+ž,7)

Pátek                                                             

Polévka: Polévka z červené čočky s drcenými rajčaty    (A:1p,9)

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1p,3,7)
  2. Vepřová játra na slanině, pohanková rýže, ovoce (A: )    
  3. Bezlepek: Z červené čočky a rajčat, Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A:9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj   (A:1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Egidová Jana, ved. ŠJ

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01