Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

VSTUP do školní jídelny podléhá hygienickým předpisům. KAŽDÝ  STRÁVNÍK

je povinen mít zakryté dýchací cesty (použití respirátoru).

Dle nařízení MZCR je vstup do školní jídelny povolen pouze osobám s platným

potvrzením o očkování proti Covidu 19.

Děkujeme za pochopení a vstřícnost.

 

 

 

 

Provoz školní jídelny od 2. září 2021 je v běžném provozu podle organizačního řádu ŠJ a platných aktuálních hygienických předpisů MZCR.

Žáci se stravují po ukončení výuky. Výdej obědů je v časových intervalech od 11,3o do 14,oo hod.
Výdej dopoledních svačinek je od 9,3o do 10,oo hod.
 
Cizí strávníci do jídlonosiče si oběd vyzvedávají v čase od 11,oo do 11,3o hod.
 
Cizí strávníci konzumující oběd v jídelně se stravuji v čase od 12,oo do 12,3o hod. a od 13,oo do 13,3o hod.
 
 
Možnost stravování ve školní jídelně je za dodržení daných epidemiologických opatření,
tzn. použití respirátorů (zakryté dýchací cesty), dezinfekce rukou, dodržování rozestupů, ......
 
 
 
Informace na tel.č. 554255130 Egidová Jana nebo 554255147 Čušková Renata
 

 

Jídelníček   od 6.   do 10. prosince  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Gulášová       (A:1p,9) 

  1. Zapečené těst. s kuř.masem, zeleninou a sýrem, st. okurek, MIKULÁŠSKÝ balíček (A:1p,3,7,9)
  2. Pohanka s angl.. slaninou a sýrem Niva, MIKULÁŠSKÝ balíček (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek:Gulášová,Zapeč.těst. s kuř.masem,zeleninou a sýrem,st.okurek,MIKUL.balíček (A: 3,7,9)

Svačinka:  Jogurt, rohlík, nápoj   (A:1p+j,7),cereální tyčinka

 

Úterý                         

Polévka:     Kukuřičná krémová s kokosovým mlékem a cizrnou      (A:1p,9)    

  1. Drůbeží nudličky na asijský způsob se zel., dušená rýže, ovoce (A:1p,6,9)
  2. Smažená vepřová játra, vařené brambory, dip, ovoce (A: 1p,3,7)   
  3. Bezlepek: Kukuřičná s cizrnou, Drůb.nudličky na asijský způsob, dušená rýže, ovoce  (A: 6,9)

Svačinka:  Croissant, kakao    (A:1p,3,7)

 

Středa                                   

Polévka:    Hrachová   (A: 1p,9)

  1. Kuřecí smažený řízek, bramborová kaše, kompot   (A: 1p,3,7)  
  2. Sojové kostky na celeru, bulgur (A: 1,6,9)
  3. Bezlepek: Zelňačka, Kuřecí smažený řízek, bramborová kaše, kompot (A:3,9)

Svačinka:  Chléb s hermelínovou pomazánkou a rajčetem, čaj s citrónem   (A:1p+j+ž,7)

 

Čtvrtek                                  

Polévka:    Hovězí se zeleninou a těstovinami    (A:1p,9)

  1. Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A:1,3,9)
  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A:1p+j,3,7,9)     
  3. Bezlepek: Hovězí, Moravský vrabec, duš. špenát, bramb. knedlík, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Ovocné pyré, loupák, nápoj    (A:1p+j)

 

Pátek 

Polévka:  Uzená s kroupami      (A:1o,9)      

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, moučník (A:1p,3,7 )
  2. Bylinkové špagety, sýr, moučník   (A:1p,3,7)    
  3. Bezlepek: Uzená s pohankou, Koprová omáčka, vařené vejce, vař. brambory, moučník  (A:3,9)

Svačinka: Pudink, rohlík, nápoj     (A:1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                        Egidová  Jana

 

 

Jídelníček   od 13.   do 17. prosince  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:    Selská       (A:1p,9) 

  1. Kuřecí stehno na myslivecký způsob, dušená rýže, zelný salát (A:1p,9)
  2. Vepřový plátek v houbové omáčce, bramborovo -krupicové noky       (A:1p,7)
  3. Bezlepek: Kuřecí stehno na mysl. způsob, duš. rýže, zelný salát (A: 9)

Svačinka:  Rohlík s nutelovou pomazánkou, ovocný čaj   (A:1p+j+ž,7)

 

Úterý                         

Polévka:     Rybí s krutóny      (A:1p,4, 9)    

  1. Smažená ryba, bramborová kaše, kompot, Štramberské ucho (A:1p,3,4,9)
  2. Smažený kapr (s kostmi), bramborový salát, Štramberské ucho (A: 1p,3,4,7,9)   
  3. Bezlepek: Rybí, Smažená ryba, bramborová kaše, kompot, dezert  (A:3,4,9)

Svačinka:  Jogurt, rohlík, nápoj    (A:1p+j,7)

 

Středa                                   

Polévka:    Hovězí s ovesnými vločkami a zeleninou   (A: 1o,9)

  1. Hovězí guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 1p,3,7)  
  2. Šoulet (hrách, husí maso), ovoce (A: )
  3. Bezlepek: Hovězí s pohankou a zel., Hovězí guláš, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:  Vánočka s máslem a džemem, kakao   (A:1p+j,7)

 

Čtvrtek                                  

Polévka:    Česneková  s vejci a bramborami    (A:1p,3,9)

  1. Jitrnicový a jelitový prejt, vařené brambory, kysané zelí, ovoce (A:1p,9)
  2. Houbový KUBA (kroupy, houby), ovoce (A:1o)     
  3. Bezlepek: Česneková, Masové hašé, vařené brambory, kysané zelí, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj s citrónem    (A:1p+j+ž,4,7)

Pátek 

Polévka:     Zeleninová     (A:1p,9)       

  1. Chilli con carne (fazole) s vepřovým masem, chléb, ovoce (A:1p+j+ž,9 )
  2. Jáhlelník s tvarohem a sušenými švestkami, ovoce   (A:3,7)    
  3. Bezlepek: Zeleninová, Chilli con carne s vepř. masem, chléb, ovoce   (A:3,9)

Svačinka: Sýrová PIZZA, nápoj     (A:1p,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                        Egidová Jana

 

 

Jídelníček   od 20.   do 24. prosince  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:    Hovězí s těstovinami a zeleninou       (A:1p,9) 

  1. Segedínský guláš, kynutý knedlík, dezert Pavlova (A:1p,3,7,9)
  2. Hovězí Kyjevský závitek (uzenina,vejce,st.okurek), dušená rýže, dezert Pavlova (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek: Hovězí s těstovinami a zel., Segedínský guláš, kynutý knedlík, dezert Pavlova (A:3,9)

Svačinka:  ----

 

Úterý                          NEVAŘÍ  SE         (sanitární úklid)                                           

Polévka:   ---      

  1. ---
  2. ---  
  3. Bezlepek: ---

Svačinka:  ---

 

Středa                         NEVAŘÍ  SE         (sanitární úklid)                     

Polévka:    ---

  1. ---                          „PŔEJEME VŠEM strávníkům krásné a pohodové vánoce

                                       a v novém roce hodně štěstí a pevné zdraví.“

  1. ---
  2. Bezlepek: ---

Svačinka:  ---

 

Čtvrtek                       VÁNOČNÍ   PRÁZDNINY                               

Polévka:    ---

  1. ---
  2. ---
  3. Bezlepek: ---

Svačinka: ---

 

Pátek                          „ŠTÉDRÝ  DEN“

Polévka:     ---      

  1. ---
  2. ---
  3. Bezlepek: ---

Svačinka: ---

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

           

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01