Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

                                                                                         

 

                      

 

 

                                               Jídelníček od: 3.2. - 7.2. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka:Zimní zeleninová(A: 1,9)

  1. Kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Salát z krabích tyčinek, pečivo (A: 1,4,7 )

  3. Bezlepek: Zimní zeleninová, kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)

  1. Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,4,7)

  2. Zapečené těstoviny s Tofu sýrem, vejci a zeleninou, čalamáda (A:1,3,6,7,9)

  3. Bezlepek: Kulajda, ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot

(A: 3,4,7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, ovocný čaj (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Gulášová (A: 1,9 )

  1. Kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže, červená řepa (A: 1,9,10)

  2. Bramborové knedlíky plněné mletým masem, červené zelí, restovaná cibulka

(A: 1,9,10 )

  1. Bezlepek: Gulášová, kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže,

červená řepa (A: 9,10)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, nápoj (A: 1,3,7,10)

 

Čtvrtek

Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)

1. Chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 1,3,7,9)

2. Vepřová játra na roštu, vařené brambory, dip, moučník (A: 1,3,7,9)

3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 3,7,9)

Svačinka: Obložená houska (máslo, sýr Gouda, ledový salát, kečup), nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Pórková (A: 1,9)

  1. Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)

  2. Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou, dresink (A: 1,3,7, )

  3. Bezlepek:Pórková, vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 9)

Svačinka: Croissant, caro (A: 1,3,)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařů ŠJ                                                 Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 10.2. - 14.2. 2025

        Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Celerový krém s krutony (A: 1,7,9)

  1. Drůbeží nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže (A: 1,6,9)

  2. Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, pečivo (A: 1,4)

  3. Bezlepek: Celerový krém s krutony , drůbeží nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže, ovocné pyré (A: 6,7,9)

Svačinka: Rohlík se sýrovou pomazánkou, mléko (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Fazolová ( fazole Jin – Jang) (A: 1,9)

  1. Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, kukuřice s hráškem, ovocné pyré (A: 1,7,9)

  2. Ovesné placičky se zeleninovou oblohou a bylinkovým dipem, ovocné pyré (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Fazolová ( fazole Jin – Jang), kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, kukuřice s hráškem, ovocné pyré (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7 )

 

 

Středa

Polévka: Rajčatová s rýží (A: 1,9 )

  1. Vepřové v kapustě, chléb, muffiny (A: 1,3,7,9)

  2. Restované nudle se zeleninou a kuřecím masem, muffiny (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Rajčatová s rýží , vepřové v kapustě, chléb, muffiny (A: 3,9 )

Svačinka: Bramboráčky, čaj s citronem (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou (A: 1,3,7,9)

1. Krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

2. Řecký salát se sýrem Feta, vícezrnný rohlík, ovoce (A: 1,3,7,9 )

3. Bezlepek: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou, krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Pudinkový dezert, makový suk, nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Boršč (A: 1,7,9)

  1. Sekaná pečeně, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7,9)

  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Boršč , sekaná pečeně, bramborová kaše, kompot (A: 3,7,9)

Svačinka: Obložená veka (máslo, šunka, zelenina), mošt (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv                                                                         ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

                                              Jídelníček od: 17.2. - 21.2. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Brokolicová (A: 1,9)

  1. Losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát (A: 1,4,7,9)

  2. Zeleninové lečo se sójou, chléb (A: 1,3,6,7,9)

  3. Bezlepek: Brokolicová, losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát

    (A: 4,7,9)

Svačinka: Tvaroháček, rohlík, čaj (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Polévka z červené čočky a drcených rajčat (A: 1,9)

  1. Hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 1,9,10)

  2. Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Polévka z červené čočky a drcených rajčat, hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 9,10)

Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, mošt (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9 )

  1. Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 1,3,7,9,10)

  2. Zeleninový salát s kuřecím masem, tmavý rohlík, tyčinka (A: 1 )

  3. Bezlepek: Kmínová s kapáním, Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 3,7,9,10 )

Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, caro (A: 1,7 )

 

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová (A: 1,9)

1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 1,7,9)

2. Halušky s brynzou a slaninou z hlívy ústřičné (A: 1,3,7,9 )

3. Bezlepek: Zeleninová, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, ovoce, čaj s citronem

(A: 1,7,9)

 

 

Pátek

Polévka: Kukuřičná s kokosovým mlékem (A: 1,3,7)

  1. Cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 1,9)

  2. Tagliatelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem, ovoce (A: 1,7,8 )

  3. Bezlepek: Kukuřičná s kokosovým mlékem , cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 3,9)

Svačinka: Chléb ve vajíčku, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7,10 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                      Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01