Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

                                             Jídelníček od: 18.11. - 22.11. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Rybí minestrone (A: 1,4,9)

  1. Přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9)

  2. Vepřové nudličky na houbách, rýže tří barev, kompot (A: 1,9)

  3. Bezlepek: Rybí minestrone, přírodní kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 4,7,9)

Svačinka: Rohlík s cizrnovo – nutelovou pomazánkou, caro (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)

  1. Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva, ovoce (A: 7 )

  3. Bezlepek: Kmínová s kapáním , kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,4,7 )

 

Středa

Polévka: Podzimní zeleninová (A: 1,9 )

  1. Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, moučník (A: 1,3,7,9,10)

  2. Zapečená brokolice s vejci, sýrem a bramborami, moučník (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Podzimní zeleninová, hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, moučník
    (A: 3,7,9,10 )

Svačinka: Houska s barevnou pomazánkou (tvaroh, mrkev, paprika, pažitka), mléko

(A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Špenátová s vejci (A: 1,3,7,9)

1. Rizoto s krůtím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A: 1,7,9)

2. Těstovinový salát s tuňákem (A: 1,4,7)

3. Bezlepek: Špenátová s vejci, rizoto s krůtím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A: 3,7,9)

Svačinka: Ovocné pyré, loupáček, nápoj (A: 1)

 

 

Pátek

Polévka: Cibulová s krutony (A: 1,9)

  1. Vepřové kostky, dušená mrkev s hráškem, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)

  2. Zeleninový salát s kuřecím masem, pečivo, ovoce (A: 1,9 )

  3. Bezlepek: Cibulová s krutony, vepřové kostky, dušená mrkev s hráškem, vařené brambory, ovoce (A: 9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj s citronem (A: 1,3,10 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

Jídelníček od: 25.11. - 29.11. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Rajčatová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Treska na másle, bramborová kaše, kompot (A: 1,4,7)

  2. Zapečené těstoviny s uzeným Tofu sýrem, vejci a zeleninou, kompot (A: 1,3,6,7,9)

  3. Bezlepek: Rajčatová s noky, treska na másle, bramborová kaše, kompot

    (A: 3,4,7,9)

Svačinka: Rohlík s paprikovo – tvarohovou pomazánkou, caro (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Slovenská bílá fazolová (A: 1,9)

  1. Kuřecí nudličky na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)

  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Slovenská bílá fazolová , kuřecí na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečup, sterilovaný okurek, čaj (A: 1,3,7,10 )

 

Středa

Polévka: Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi a zeleninou (A: 1,3,7,9 )

  1. Vepřová pečeně, hlávkové zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Šopský salát (okurek, rajče, paprika, balkánský sýr), pečivo, ovoce (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi a zeleninou, vepřová pečeně, hlávkové zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Houska s máslem a uzeným sýrem, ovoce, mléko (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Hráškový krém se smaženým hráškem (A: 1,7,9)

1. Kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina, ovoce (A: 1,9)

2. Vepřové ledvinky na slanině, rýže Basmati, červená řepa, ovoce (A: 1,9)

3. Bezlepek: Hráškový krém se smaženým hráškem, kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Královský chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Uzená s kroupami (A: 1,9)

  1. Námořnické hovězí maso (hovězí maso,vejce), těstoviny, tyčinka (A: 1,3,9)

  2. Celerový salát s jablky a vejci, pečivo, tyčinka (A: 1,3,7,9 )

  3. Bezlepek: Uzená s rýží, námořnické hovězí maso (hovězí maso,vejce), těstoviny, tyčinka (A: 3,9)

Svačinka: Termix, rohlík, nápoj (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01