Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ:
Od 1. září 2022 se mění výše stravného pro všechny strávníky školní jídelny
včetně doplňkové činnosti (svačinky, cizí strávníci).
Informace o navýšení cen najdete na stránkách školní jídelny/obecné informace.
Na základě zvýšených cen si upravte trvalé příkazy (navýšení částky).
Platba na měsíc září musí proběhnout v měsíci srpnu tak, aby částka byla připsána na účet strávníka nejpozději 25. dne (viz řád školní jídelny).
 
 
Žáci, kteří mají výuku na ul. Národní (pod kostelem), nemají bohužel z organizačních a hygienických důvodů možnost volby II. výběrového jídla.
Automaticky mají objednáno I. hlavní jídlo.
 
 
 

Jídelníček   od  5.   do   9. prosince 2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka  Cibulový krém s krutony (A:1,9) 

  1. Kuřecí maso se zeleninou ratatouille, bulgur, MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK (A: 1)
  2. Salát z fazolových lusků s vejci a sýrem TOFU, dresink, pečivo, MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK (A:1,3,6)
  3. Bezlepek: Cibulový krém s krutony, Kuřecí maso se zeleninou ratatouille, bulgur, MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK (A: 9)

Svačinka:  Obložený královský chléb (máslo, šunka, vejce, zelenina), ovocný čaj  (A:1,3,7)  

 

Úterý                        

Polévka:  Slepičí vývar s těstovinou a zeleninou (A:1,9)

  1. Vepřový vrabec, dušené zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
  2. Bylinkové špagety se sýrem, ovoce (A: 1,7)
  3. Bezlepek: Slepičí s těstovinou a zeleninou, Vepřový vrabec, duš. zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Pudink, loupák, nápoj (A:1,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka:   Kedlubnová (A:1,9)

  1. Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, tyčinka (A: 1,3,9)
  2. Hovězí pečeně štěpánská, kuskus, tyčinka (A:1,3)
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, tyčinka (A:3,9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, čaj (A:1,4,7)      

 

Čtvrtek                                                                                             

Polévka:   Dršťková z hlívy ústřičné (A:1,9)      

  1. Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:1,3,7)
  2. Čočkové karbanátky, vařené brambory, ovoce (A:1,3,9)
  3. Bezlepek: Dršťková z hlívy ústřičné, Šulánky s mákem, máslem a cukrem, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, (A:1,7)

 

Pátek                                                            

Polévka:   Cizrnovo - brokolicová (A:1,9) 

  1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, zelný salát s pomerančem (A:4,7)
  2. Italské houbové rizoto, zelný salát s pomerančem (A:7)
  3. Bezlepek: Cizrnovo – brokolicová, Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, zelný salát s pomerančem (A:4,7,9)

Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, bílá káva (A: 1,7)

 

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 

 

 

Jídelníček   od  12.   do   16. prosince 2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka:   Pohanková  (A:9)

  1. Vepřové maso na kmíně, dušená rýže, zeleninový salát (A:1)
  2. Vepřová srdíčka s křenovou omáčkou, špaldový knedlík (A:1,3,7)   
  3. Bezlepek: Pohanková, Vepřové maso na kmíně, dušená rýže, zeleninový salát  (A:9)

Svačinka: Koláček s tvarohovou náplní, bílá káva (A:1,3,7)

 

Úterý                        

Polévka:  Rybí s krutony (A:1,4,9) 

  1. Kuřecí řízek smažený, bramborová kaše, tyčinka (A:1,3,7)
  2. Smažený kapr, bramborový salát, tyčinka (A:1,3,4,7)
  3. Bezlepek: Rybí, Kuřecí řízek smažený, bramborová kaše, tyčinka (A:3,4,7,9)

Svačinka: Chléb s máslem a vařeným vejcem, čaj (A:1,3,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka:     Zeleninová jemná s kapáním (A:1,3,9)

  1. Hrachová kaše, uzené maso, sterilovaný okurek, chléb (A: 1)
  2. Květákové placičky s uzeným sýrem, šťouchané brambory s jarní cibulkou (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Zeleninová jemná s kapáním, Hrachová kaše, uzené maso, ster. okurek, chléb (A: 3,9)

Svačinka Rohlík se sýrovou pomazánkou, zelenina, čaj  (A:1,7)

 

Čtvrtek                                                                                             

Polévka:    Uzená s kroupami (A:1,9) 

  1. Kuřecí maso po cikánsku, těstoviny, zelný salát (A:1)
  2. Jahelník s tvarohem a sušenými švestkami a vlašskými ořechy (A: 3,7,8 )
  3. Bezlepek: Uzená s kroupami, Kuřecí maso po cikánsku, těstoviny, zelný salát (A: 9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A:1,7)

 

Pátek                                                            

Polévka: Celerová (A:1,9) 

  1. Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A:1,3)
  2. Houbový kuba (kroupy, houby), ovoce (A:1)
  3. Bezlepek: Celerová, Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Chléb s tvarohovo-zeleninovou pomazánkou, čaj ovocný (A:1,7)

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 

 
                                       

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Konvičná

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01