Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                 

 

 

                                              Jídelníček od: 7.10. - 11.10. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Rybí minestrone (A: 1,4,9)

  1. Rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Vepřový plátek se zeleninou ratatouille, kuskus, ovoce (A: 1,9)

  3. Bezlepek: Rybí minestrone, rizoto s kuřecím masem a sýrem, čalamáda, ovoce

(A: 4,7,9)

Svačinka: Obložený královský chléb (máslo, šunka, zelenina), nápoj (A: 1,7,8 )

 

Úterý

Polévka: Zelňačka (A: 1,7,9)

  1. Holandský řízek, bramborová kaše, broskvový kompot (A: 1,3,7)

  2. Šopský salát (okurek, rajčata, paprika, balkánský sýr), pečivo (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Zelňačka, holandský řízek, bramborová kaše, broskvový kompot (A: 3,7,9)

Svačinka: Pudinkový dezert, rohlík, čaj (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9 )

  1. Hrachová kaše s uzeninou, cibulka, chléb, sterilovaný okurek, tyčinka (A: 1,9,10)

  2. Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou a sýrem, sterilovaný okurek, tyčinka

(A: 1,3,7,9,10 )

  1. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, hrachová kaše s uzeninou, cibulka, chléb, sterilovaný okurek, tyčinka (A: 3,9,10 )

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, mléko (A: 1,7,9)

 

Čtvrtek

Polévka: Podzimní zeleninová (A: 1,9)

1. Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem, těstoviny, jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 1,7,9)

2. Králičí stehno, šťouchané brambory, jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 1,7,9 )

3. Bezlepek: Podzimní zeleninová, kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem, těstoviny, jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 7,9)

Svačinka: Chléb ve vajíčku, sterilovaný okurek, čaj (A: 1,3,7,10)

 

 

Pátek

Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Ovesné placičky se zeleninovou oblohou a bylinkovým dipem

(A: 1,3,7 )

  1. Bezlepek: Drožďová s noky, dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Perník s citronovou polevou, melta (A: 1,3,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 14.10. - 18.10. 2024

           Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Polévka z červené čočky a drcených rajčat (A: 1,9)

  1. Zapečené těstovniny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce

(A: 1,3,9,10)

  1. Hovězí kostky na pepři, dušená rýže, červená řepa, ovoce (A: 1,9)

  2. Bezlepek: Polévka z červené čočky a drcených rajčat, zapečené těstovniny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, ovoce (A: 3,9,10)

Svačinka: Houska se sýrovou pomazánkou, ovoce, džus (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Brokolicový krém s krutony (A: 1,7,9)

  1. Ryba pod peřinkou ( kukuřičné lupínky a sýr), bramborová kaše, mrkvový salát

(A: 4,7)

  1. Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7)

  2. Bezlepek: Brokolicový krém s krutony , ryba pod peřinkou ( kukuřičné lupínky a sýr), bramborová kaše, mrkvový salát (A: 4,7,9)

Svačinka: Koblížek s marmeládou, melta (A: 1,3,7)

 

 

Středa

Polévka: Slepičí vývar s těstovinou (A: 1,9 )

  1. Bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, tyčinka (A: 1,3,7,9 )

  2. Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, tyčinka (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Slepičí vývar s těstovinou, bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, tyčinka (A: 3,7,9 )

Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, ovoce, nápoj (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Gulášová (A: 1,9)

1. Šulánky s mákem a cukrem, ovoce (A: 1,3,7)

2. Plněný zelný list, brambory, ovoce (A: 1,9 )

3. Bezlepek: Gulášová , šulánky s mákem a cukrem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, čaj (A: 1,3,7)

 

 

Pátek

Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,7,9)

  1. Kuřecí plátek na žampionech, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,9)

  2. Penne těstoviny s bazalkovým pestem,sušenými rajčaty, parmskou šunkou, olivami a parmazánem (A: 1,7 )

  3. Bezlepek: Zeleninová s kukuřičným kuskusem, kuřecí plátek na žampionech, vařené brambory, okurkový salát (A: 9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                       Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01