Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                                   

 

                                            

                                                                    

 

                                               

 

     Jídelníček od: 4.3. - 8.3. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7)

  2. Hovězí na pepři, dušená rýže, kompot (A: 1,9)

  3. Bezlepek: Drožďová s noky, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 3,7,9)

Svačinka: Tvarohový koláček, melta (A: 1,3,7)

 

Úterý

Polévka: Zelňačka (A: 1,7,9)

  1. Šulánky s mákem, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, pečivo, ovoce (A: 1,4)

  3. Bezlepek: Zelňačka , šulánky s mákem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s hermelínovou pomazánkou, ovoce, čaj (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Celerová s krutony (A: 1,7,9)

  1. Čevabčiči, vařené brambory, hořčice, cibule, zelný salát (A: 1,3,7,9,10)

  2. Bylinkové špagety sypané sýrem (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Celerová s krutony, čevabčiči, vařené brambory, hořčice, cibule, zelný salát (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Chléb s pomazánkou z červené čočky, ovoce, ovocný čaj (A: 1,7,9,10)

 

Čtvrtek

Polévka: Kmínová s vejci, zeleninou a krupicí (A: 1,3,7,9)

1. Hrachová kaše, uzenina, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)

2. Brambory zapečené s brokolicí, smetanou, vejci a sýrem, moučník (A: 1,3,7,9)

3. Bezlepek: Kmínová s vejci, zeleninou a kuskusem , hrachová kaše, uzenina, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Pudink, loupák, nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Zeleninová (A: 1,9)

  1. Vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1,9)

  2. Farmářský salát ( zelenina, kuřecí maso, brambory, dresink) ovoce (A: 7,10)

  3. Bezlepek: Zeleninová, vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny,

ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb ve vajíčku, sterilovaný okurek, nápoj (A: 1,3,7,10)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 11.3. - 15.3. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Frankfurtská (A: 1,9)

  1. Zapékané těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda (A: 1,3,7,9,10)

  2. Salát z fazolových lusků s Tofu sýrem, pečivo (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Frankfurtská, zapékané těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Obložený královský chléb (máslo, šunka, zelenina) mošt (A: 1,7)

 

Úterý

Polévka: Hrstková (A: 1,9)

  1. Smažená treska, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem (A: 1,3,4,7)

  2. Sojové nudličky na asijský způsob, čínské nudle (A: 1,4,9)

  3. Bezlepek: Hrstková , smažená treska, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem (A: 3,4,7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, čaj (A: 1,7,9)

 

Středa

Polévka: Cibulačka (A: 1,9)

  1. Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr) rýže, sušenka (A: 1,7,9)

  2. Pirohy plněné slaným tvarohem (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Cibulačka, mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr) rýže, sušenka

(A: 7,9)

Svačinka: Vánočka s máslem a džemem, bílá káva (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Hovězí s těstovinami a zeleninou (A: 1,3,9)

1. Vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

2. Chudákova husa (drůbeží játra, cibule, brambory) sterilovaný okurek,ovoce

(A: 9,10)

3. Bezlepek: Hovězí s těstovinami a zeleninou , vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Zeleninová s pohankou (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek, vařené brambory, dip, zeleninový salát (A: 1,9)

  2. Salát z červené řepy s mozzarelou a rukolou, pečivo (A: 1,7,10)

  3. Bezlepek: Zeleninová s pohankou, kuřecí plátek, vařené brambory, dip(A: 3,7,9)

Svačinka: Tvaroháček, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01