Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

VSTUP do školní jídelny podléhá hygienickým předpisům. KAŽDÝ  STRÁVNÍK

je povinen mít zakryté dýchací cesty (použití respirátoru).

Dle nařízení MZCR je vstup do školní jídelny povolen pouze osobám s platným

potvrzením o očkování proti Covidu 19.

Děkujeme za pochopení a vstřícnost.

 

 

 

 

Provoz školní jídelny od 2. září 2021 je v běžném provozu podle organizačního řádu ŠJ a platných aktuálních hygienických předpisů MZCR.

Žáci se stravují po ukončení výuky. Výdej obědů je v časových intervalech od 11,3o do 14,oo hod.
Výdej dopoledních svačinek je od 9,3o do 10,oo hod.
 
Cizí strávníci do jídlonosiče si oběd vyzvedávají v čase od 11,oo do 11,3o hod.
 
Cizí strávníci konzumující oběd v jídelně se stravuji v čase od 12,oo do 12,3o hod. a od 13,oo do 13,3o hod.
 
 
Možnost stravování ve školní jídelně je za dodržení daných epidemiologických opatření,
tzn. použití respirátorů (zakryté dýchací cesty), dezinfekce rukou, dodržování rozestupů, ......
 
 
 
Informace na tel.č. 554255130 Egidová Jana nebo 554255147 Čušková Renata
 

 

 

Jídelníček   od 31. ledna   do 4. února   2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                 

Polévka:    Rajčatová s rýží       (A:1p,9) 

  1. Zapečené těstoviny (těst., vejce, šunka, sýr), steril. okurek, moučník (A:1p,3,7)
  2. Čočkový salát z černé čočky zeleninou, rohlík, moučník (A:1p+j,3,7)
  3. Bezlepek: Rajčatová s rýží, Zapečené těstoviny, steril. okurek, moučník (A: 3,7,9)

Svačinka:  Chléb s vaječnou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj  (A:1p+j+ž, 3, 7)

Úterý                         

Polévka:    Polévka z černého kořene s jogurtem a krutóny      (A:1p,7,9)    

  1. Krůtí závitek plněný špenátem a sýrem, bramborová kaše, kompot (A:1p,7,9)
  2. Vepřové nudličky na zázvoru, kuskus, zelný salát ze steril. celerem (A:,1p,9)   
  3. Bezlepek: Z černého kořene se zakys. smetanou, Krůtí závitek plněný špenátem a sýrem, bramborová kaše, kompot  (A: 7,9)

Svačinka:  Lipánek, rohlík, nápoj    (A:1p+j,7)

Středa                                   

Polévka:    Cibulačka s krutóny    (A: 1p,9)

  1. Špagety s Boloňskou omáčkou a kuřecím masem, mix sýrů, ovoce (A: 1p,7,9)  
  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A: 1p+j, 3,7)
  3. Bezlepek: Cibulačka, Špagety s Boloňskou omáčkou, mix sýrů, ovoce (A:7,9)

Svačinka:   Houska s máslem, šunkou a zeleninou, čaj  (A:1p+j,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:    Fazolová    (A:1p,9)

  1. Přírodní vepřový řízek, opeč. brambory, dip z červené řepy (č.řepa,zak.smet.,česnek) (A:1p,9)
  2. Pepizotto (rizoto z luštěninových pepitek) se zel., kuř.masem, smetanou s parmazánem (A:7)     
  3. Bezlepek: Fazolová, Přírodní vepřový řízek, opeč. brambory, dip z červené řepy  (A:9)

Svačinka: Pudinky, loupák, čaj    (A:1p+j,7)

Pátek                          Pololetní prázdniny

Polévka:  Hovězí s játrovými knedlíčky, těstovinami a zeleninou     (A:1p,3,9)      

  1. Uzený vepřový plátek v křenové omáčce, kynutý knedlík (A:1p,3,7 )
  2. ---   (A:)    
  3. Bezlepek: Hovězí polévka, Uzený vepřový plátek v křenové omáčce, kynutý knedlík (A:3,9)

Svačinka: ---     (A:)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

 

 

Jídelníček   od  7.   do  11.  února   2022

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                 

Polévka:    Česneková s vejci a bramborami       (A:1p,3,9) 

  1. Vepřový vrabec, kysané zelí, kynutý knedlík, ovoce  (A:1p,3,7)
  2. Celerový salát, rohlík, ovoce      (A:1p+j,3,7)
  3. Bezlepek: Česneková, Vepř. vrabec, kys. zelí, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,9)

Svačinka:  Šáteček s džemem, bílá káva    (A:1p+j, 3, 7)

Úterý                         

Polévka:    Hrstková      (A:1p,9)    

  1. Treska na bylinkách s kukuřicí a hráškem, bramborová kaše (A: 4,7)
  2. Pohankové karbanátky s uzeným sýrem a zeleninou, vař. brambory, salát z kys. zelí (A:1p,3,7,9)   
  3. Bezlepek: Hrstková, Treska na bylinkách s kukuřicí a hráškem, bramborová kaše  (A: 4,9)

Svačinka:  Jogurt, cereálie, nápoj    (A:1p,7)

Středa                                   

Polévka:    Zeleninová    (A: 1p,9)

  1. Kuře na smetaně, těstoviny, ovoce (A: 1p,7,9)  
  2. Brokolicový salát s kuřecím masem na kari, žampióny a paprikou, rohlík, ovoce (A: 1p+j)
  3. Bezlepek: Zeleninová, Kuře na smetaně, těstoviny, ovoce (A:9)

Svačinka:   Chléb s drožďovou pomazánkou, zelenina, čaj  (A:1p+j+ž,3,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:    FASOLADA – řecká fazolová polévka    (A:1p,9)

  1. Musaka s bešamelem (ml. maso, zelenina, brambory), tyčinka (A:1p,7,9)
  2. Pastitsada – dušené hov.maso s rajčaty a těstovinami (muškát,skořice,hřebíček,kmín) (A:1p,7)     
  3. Bezlepek: Fasolada, Musaka (ml.maso, zelenina, brambory, bešamel), tyčinka (A:9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, čaj    (A:1p+j+ž,4,7)

Pátek                         

Polévka:  Kedlubnová     (A:1p,9)      

  1. Hrachová kaše, čevabčičí, steril. okurek, chléb, ovoce (A:1p+j+ž, 3 )
  2. Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou, steril. okurek, ovoce       (A:1p,3,7)    
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Hrachová kaše, čevabčičí, steril. okurek, chléb, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Ovocná přesnídávka, loupák      (A:1p+j)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Egidová Jana

         

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01