Konzultační hodiny

Konzultační odpoledne: středa 25. ledna.
 
Konzultační hodiny v tomto termínu probíhají formou individuální domluvy s konkrétním učitelem (telefon, e-mail, Bakaláři). To znamená, že v tomto konkrétním termínu konzultačního odpoledne nenaleznete klasické bloky pro přihlašování k učitelům. 

 

Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

 

UPOZORNÉNÍ:
Od 1. září 2022 se mění výše stravného pro všechny strávníky školní jídelny
včetně doplňkové činnosti (svačinky, cizí strávníci).
Informace o navýšení cen najdete na stránkách školní jídelny/obecné informace.
Na základě zvýšených cen si upravte trvalé příkazy (navýšení částky).
Platba na měsíc září musí proběhnout v měsíci srpnu tak, aby částka byla připsána na účet strávníka nejpozději 25. dne (viz řád školní jídelny).
 
 
Žáci, kteří mají výuku na ul. Národní (pod kostelem), nemají bohužel z organizačních a hygienických důvodů možnost volby II. výběrového jídla.
Automaticky mají objednáno I. hlavní jídlo.
 

 

 

 

Jídelníček   od  30. ledna   do   3. února 2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka:     Zimní zeleninová s ovesnými vločkami (A:1,9)

  1. Kuřecí perkelt, těstoviny, ovoce (A:1,7)
  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Zimní zeleninová s ovesnými vločkami, Kuřecí perkelt, těstoviny, ovoce (A:7,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečupem a sterilovanou okurkou, čaj (A:1,3)

 

Úterý                        

Polévka:  Rajčatová s těstovinovou rýží (A:1,9) 

  1. Halušky s kuřecím masem a zelím, oplatek (A:1,3)
  2. Smažený sýr, vařené brambory, tatarská omáčka, oplatek (A: 1,3,7,10)
  3. Bezlepek: Rajčatová s těstovinovou rýží, Halušky s kuřecím masem a zelím, tyčinka (A: 3,6,9)

Svačinka: Rohlík s pomazánkou z žervé, zelenina, nápoj (A:1,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka:     Cibulačka s krutony (A:1,9)

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7)
  2. Zeleninový salát s quinou a mozzarellou, pečivo, ovoce (A:1,7)
  3. Bezlepek: Cibulačka, Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Croissant, kakao  (A:1,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:    Cizrnová (A:1,9) 

  1. Hovězí maso na pepři, dušená rýže, okurkový salát (A:1)
  2. Rybí koláč s listovým špenátem a sýrem, okurkový salát (A:1,3,4,7)
  3. Bezlepek: Cizrnová, Hovězí maso na pepři, dušená rýže, okurkový salát (A:9)

Svačinka: Jogurt, makový uzlík, nápoj  (A:1,7)

 

 

Pátek                                                  POLOLETNÍ PRÁZDNINY                   

Polévka: Uzená s kroupami (A:1,9) 

  1. Přírodní kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem NIVA, opečené brambory, dip (A:1,7)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: Uzená s rýží, Přírodní kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem NIVA, opečené brambory, dip (A:7,9)

Svačinka: (A:)

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

 
 

Jídelníček   od  6. února  do 10. února 2023

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí                                                                                                         

Polévka: Hráškový krém (A:1,9) 

  1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 4,7)
  2. Salát z černé čočky (čočka, zelenina, zázvor, kokosové mléko), vícezrnné pečivo (A:1,7)
  3. Bezlepek: Hráškový krém, Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 4,7,9)

Svačinka: Přesnídávka, rohlík, čaj ovocný (A:1)

 

Úterý                        

Polévka: Jarní zeleninová  (A:1,9) 

  1. Kuřecí maso v sýrovo-smetanové omáčce, těstoviny penne (A: 1,7)
  2. Játra na slanině, dušená rýže, červená řepa (A:1)
  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, Kuřecí maso v sýrovo-smetanové omáčce, těstoviny penne (A:7,9)

Svačinka: Chléb s máslem a vařeným vejcem, čaj (A:1,3,7)

 

Středa                                                                                   

Polévka:  Pohanková (A: 1,9) 

  1. Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A: 1,3,7)
  2. Kuřecí roláda plněná masovou fáší, kuskus, ovoce (A:1,3,7)
  3. Bezlepek: Pohanková, Moravský vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Lívanečky s našlehaným tvarohem a džemem, čaj  (A:1,3,7)

 

Čtvrtek                                                                                             

Polévka:  Slepičí s nudlemi a zeleninou  (A: 1,9)

  1. Hrachová kaše, uzené maso, chléb, sterilovaný okurek, tyčinka (A:1)
  2. Tortily plněné kuřecím masem, zeleninou a dresink, tyčinka (A:1,3,7)      
  3. Bezlepek: Slepičí s nudlemi a zeleninou, Hrachová kaše, uzené maso, chléb, sterilovaný okurek, tyčinka (A:9)

Svačinka: Chléb se sýrovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A:1,7)

 

Pátek                         

Polévka:  Kedlubnová (A:1,9) 

  1. Kuřecí stehno po myslivecku, vařené brambory, ovoce (A:1,9)
  2. Bramborový guláš se sójovým masem, chléb, ovoce (A:1,6)
  3. Bezlepek: Kedlubnová, Kuřecí stehno po myslivecku, vařené brambory, ovoce (A:9)

Svačinka: Rohlík s šunkovou pěnou, ovoce, nápoj  (A:1,7)

                                                               

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ                                                                                         Konvičná Jana, ved. ŠJ

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Konvičná

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01