Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

                                                                                         

 

 

                                             

                                                 Jídelníček od: 24.3. - 28.3. 2025

         Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Brokolicová (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek Bakony, tarhoňa, ovoce/zelenina (A: 1,7,9)

  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva,ovoce/zelenina (A: 7)

  3. Bezlepek: Brokolicová, kuřecí plátek Bakony, těstoviny, ovoce/zelenina (A: 3,9)

Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, ovoce, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

 

Úterý

Polévka: Rajčatová s hvězdičkami (A: 1,9)

  1. Treska na bylinkovém másle, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,4,7,9)

  2. Ovesné placičky, zeleninová obloha, bylinkový dip, salátový bar (A: 1,7,9,10 )

  3. Bezlepek: Rajčatová s těstovinou, treska na bylinkovém másle, bramborová kaše, salátový bar (A: 4,9)

Svačinka: Obložená houska (máslo, plátkový sýr, ledový salát, kečup), mošt (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Jarní zeleninová (A: 1,9 )

  1. Chilli con carne s krůtím masem, chléb, moučník, ovoce/zelenina (A:1,3,7,9)

  2. Zapečené papriky s mletým masem a mozzarelou, brambory, moučník, ovoce/zelenina (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, chilli con carne s krůtím masem, chléb, moučník, ovoce/zelenina (A: 3,7,9)

Svačinka: Pudink, loupáček, nápoj (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)

1. Dušený špenát, vepřový vrabec, bramborový knedlík, ochucený jogurt – JEN DĚTI

(A: 1,3,7,9)

2. Kuřecí paličky s peperonátou, zeleninový salát, pečivo, ochucený jogurt – JEN DĚTI (A: 1,3,7,9)

3. Bezlepek: Kmínová s kapáním, dušený špenát, vepřový vrabec, bramborový knedlík, ochucený jogurt – JEN DĚTI (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s paštikovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,7,9)

 

 

Pátek

Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,9)

  1. Kuřecí na žampionech, rýže Basmati, salátový bar (A: 1,9)

  2. Těstovinový salát Havaj (těstoviny, kuřecí maso, paprika, hrášek, ananas, dresink), salátový bar (A: 1)

  3. Bezlepek: Mrkvovo – medová, kuřecí na žampionech, rýže Bamati, salátový bar (A: 9)

Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                     Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

Jídelníček od: 31.3. – 4.4. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Zeleninová s pohankou (A: 1,9)

  1. Špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, výběr z ovoce

    (A: 1,7,9)

  2. Salát z červené řepy, mozzarely a rukoly, pečivo, výběr z ovoce (A: 1,7,10 )

  3. Bezlepek: Zeleninová s pohankou, špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, výběr z ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,4,7)

 

Úterý

Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)

  1. Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, baby mrkvička, salátový bar (A: 1,9)

  2. Vepřové nudličky na houbách, bulgur, salátový bar (A: 1,9 )

  3. Bezlepek: Kuskusová s vejcem, kuřecí přírodní plátek, vařené brambory,

  1. baby mrkvička, salátový bar (A: 9)

Svačinka: Croisant, kakao (A: 1,3,7 )

 

 

Středa

Polévka: Dýňová se smaženým hráškem (A: 1,7,9 )

  1. Krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka, výběr z ovoce

    (A: 1,6,9)

  2. Chudákova husa ( kuřecí játra, brambory, cibule), sterilovaný okurek, tyčinka,

    výběr z ovoce (A: 9,10 )

  3. Bezlepek: Dýňová se smaženým hráškem, krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka, výběr z ovoce (A: 6, 9)

Svačinka: Houska se šunkovou pěnou, zelenina, nápoj (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Květáková (A: 1,7,9)

  1. Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,4,7)

  2. Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, salátový bar (A: 1,7)

  3. Bezlepek: Květáková , ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salátový bar

(A: 3,4,7,9)

Svačinka: Pribináček, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Slovenská fazolová (A: 1,9)

  1. Vepřový perkelt, halušky, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Špaldová krupice se zkaramelizovanými jablky, výběr z ovoce (A: 1,7,)

  3. Bezlepek: Slovenská fazolová, vepřový perkelt, halušky, výběr z ovoce

(A: 3,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečup, sterilovaný okurek, čaj s citronem

(A: 1,3,7,10)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                  Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01