Jídelníček od: 18.9. 2023 – 22.9. 2023 Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí: Polévka: Rajčatová s rýží (A:1,9) 1. Halušky s kuřecím masem a kysaným zelím, celozrnné sušenky (A: 1,9) 2. Rýžový nákyp s broskvemi, celozrnné sušenky(A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Rajčatová s rýží, halušky s kuřecím masem a kysaným zelím, rýžové chlebíčky (A: 9) Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečupem, sterilovaným okurkem, čaj (A: 1,3,10)
Úterý: Polévka: Hráškový krém s krutony (A: 1,7,9) 1. Smažená ryba, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,4,7) 2. Kuskus se zeleninou a sýrem, kompot (A: 1,7) 3. Bezlepek: Hráškový krém s krutony, smažená ryba, bramborová kaše, kompot (A:3,4,7) Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A:1,7)
Středa: Polévka: Houbová (A: 1,9) 1. Drůbeží masová směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A:1,9) 2. Hanácký salát (červené zelí, šunka, vejce, dresing), vícezrnné pečivo, ovoce (A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Houbová, drůbeží masová směs na asijský způsob, jasmínová rýže, ovoce (A: 9) Svačinka: Chléb s pomazánkou z taveného sýru, zelenina, ovocný čaj (A: 1,7)
Čtvrtek: Polévka: Hovězí vývar s těstovinou (A: 1,9) 1. Chilli con carne (fazole) s vepřovým masem, chléb (A: 1) 2. Květákovo – sýrové placičky, vařené brambory, ajvarový dip(A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Zeleninová minestrone, chilli con carne (fazole) s vepřovým masem, chléb (A: 9) Svačinka: Vánočka s máslem a džemem, kakao (A: 1,7)
Pátek: Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9) 1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, moučník (A:1,3,7,9) 2. Tagliatele s olivami, drcenými rajčaty, provensálským kořením a sýrem, moučník (A: 1,3,7) 3. Bezlepek: Hovězí vývar s těstovinou a zeleninou, koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, moučník (A: 3,7,9) Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, zelenina, čaj (A:1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ LenkaKalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 25.9. – 29.9.2023 Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí: Polévka: Kmínová s vejci a krupicí (A: 1,3,9) 1. Bratislavský krůtí plátek na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9) 2. Brambory pečené ve slupce s nudličkami z uzeného masa,česnekový dip (A: 8) 3. Bezlepek: Kmínová s vejci a krupicí, bratislavský krůtí plátek na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9) Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, zelenina, nápoj (A: 1,7)
Úterý Polévka: Hrstková (A: 1,3,9) 1. Čevapčiči,vařený brambor, hořčice, cibule, tyčinka (A: 1,3,7,9) 2. Těstovinový salát s tuňákem, tyčinka (A: 1,4,7) 3. Bezlepek: Hrstková, čevapčiči, vařený brambor, tyčinka (A: 3,7,10) Svačinka: Chléb s pomazánkou z červené čočky, ovoce, čaj (A:1,7,9,10)
Středa Polévka: Květáková (A:1,7,9) 1. Vepřová cikánská pečeně, bulgur, salát (A:1,7,9) 2. Rybí karbanátky s uzeným sýrem, brambory s pažitkou, salát (A: 1,3,4,7,9) 3. Bezlepek: Květáková, vepřová cikánská pečeně, bulgur, salát (A: 3,7,9) Svačinka: Croissant, melta, ovoce (A: 1,3,7)
Čtvrtek STÁTNÍ SVÁTEK Polévka: (A:) 1. (A:) 2. (A:) 3. Bezlepek: (A:) Svačinka: (A:)
Pátek Polévka: Cibulačka s krutony (A: 1,9) 1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7) 2. Kološvárské zelí (vepřové maso,kysané zelí, rýže) (A: 1,3,7 ) 3. Bezlepek: Cibulačka s krutony, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše,kompot (A: 7,9) Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů: 01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen 02 Korýši 03 Vejce 04 Ryby 05 Podzemnice olejná (arašídy) 06 Sójové boby (sója) 07 Mléko 08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich) 09 Celer 10 Hořčice a výrobky z nich 11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2 13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj 14 Měkkýši a výrobky z nich Stravné je možné uhradit následujícími způsoby: - jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci. - Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. Každá úhrada musí mít tyto náležitosti: - Číslo účtu (jídelna) Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení. Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.) Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod. Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod. Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy. Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|