Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

                                                                                         

 

                          Jídelníček od: 20.1. - 24.1. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorc 

Pondělí

Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, kuskus, ovoce (A: 1,9)

  2. Květákové placičky, salát Coleslaw, ovoce (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Drožďová s noky,Kuřecí plátek se zeleninou Ratatouile, kuskus

(A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s medovým máslem, melta (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Špenátová (A: 1,3,9)

  1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný salát (A: 1,4,7)

  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva (A: 7 )

  3. Bezlepek: Špenátová, ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný salát

(A: 3,4,9)

Svačinka: Houska se šunkovou pěnou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9 )

  1. Segedínský guláš, kynutý knedlík (A: 1,3,7,9)

  2. Souvlaki se zeleninou (kuřecí maso na špejli), pita chléb, dip (A: 1,3,7,9,10)

  3. Bezlepek: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, segedínský guláš, kynutý knedlík, (A: 3,7,9 )

Svačinka: Ovocné pyré, makový suk, nápoj (A: 1,3,7 )

 

 

Čtvrtek

Polévka: Francouzká cibulačka s krutony (A: 1,3,9)

1. Kuřecí stehno na myslivecký způsob, vařené brambory, zelný salát (A: 1,9)

2. Hovězí na houbách, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9 )

3. Bezlepek: Francouzká cibulačka s krutony, kuřecí stehno na myslivecký způsob, vařené brambory, zelný salát (A: 9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj s citronem

(A: 1,3,7,10)

 

 

Pátek

Polévka: Zeleninová s jáhlemi (A: 1,9)

  1. Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)

  2. Zapečené brambory s brokolicí, vejci a sýrem, moučník (A: 3,7,9 )

  3. Bezlepek: Zeleninová s jáhlemi , čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Rohlík s hermelínovou pomazánkou, ovoce, ovocný čaj (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

                             Jídelníček od: 27.1. - 31.1. 202

                                      Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)

  1. Kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9)

  2. Kološvárské zelí (vepřové maso, kysané zelí, rýže) (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Krupicová s vejcem, kuřecí plátek na rozmarýnu, bramborová kaše, kompot (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečup, sterilovaný okurek, čaj s citronem

(A: 1,3,7,10 )

Úterý

Polévka: Hrstková (A: 1,9)

  1. Boloňské lazaně s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Povidlové taštičky sypané mákem, ovoce (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Hrstková, boloňské lazaně s kuřecím masem, sýrem a bešamelem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, kakao (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,7,9 )

  1. Znojemská roštěná, dušená rýže, červená řepa, pribináček – JEN DĚTI

    (A: 1,3,7,9,10)

  2. Salát Caesar s kuřecím masem a opečeným toastem, pribináček – JEN DĚTI

(A: 1,3,7,10)

  1. Bezlepek: Mrkvovo – medová , znojemská roštěná, dušená rýže, červená řepa, pribináček – JEN DĚTI (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,4,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,3,7,9)

1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)

2. Rybí placičky se sýrem, zeleninový salát, ovoce (A: 1,3,4,7)

3. Bezlepek: Zeleninová, koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, ovoce

(A: 3,7,9)

Svačinka: Lívance s džemem a tvarohem, nápoj (A: 1,3,7)

 

 

Pátek POLOLETNÍ PRÁZDNINY – výdej do 13:00 hodin

Polévka: Selská (A: 1,7,9)

  1. Vepřová kotleta Duroc se sázeným vejcem, brambory se zelenou cibulkou a anglickoku slaninou, zelný salát (A: 1,3,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Selská, Vepřová kotleta Duroc se sázeným vejcem, brambory se zelenou cibulkou a anglickoku slaninou, zelný salát (A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                        Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 3.2. - 7.2. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka:Zimní zeleninová(A: 1,9)

  1. Kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Salát z krabích tyčinek, pečivo (A: 1,4,7 )

  3. Bezlepek: Zimní zeleninová, kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)

  1. Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,4,7)

  2. Zapečené těstoviny s Tofu sýrem, vejci a zeleninou, čalamáda (A:1,3,6,7,9)

  3. Bezlepek: Kulajda, ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot

(A: 3,4,7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, ovocný čaj (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Gulášová (A: 1,9 )

  1. Kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže, červená řepa (A: 1,9,10)

  2. Bramborové knedlíky plněné mletým masem, červené zelí, restovaná cibulka

(A: 1,9,10 )

  1. Bezlepek: Gulášová, kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže,

červená řepa (A: 9,10)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, nápoj (A: 1,3,7,10)

 

Čtvrtek

Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)

1. Chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 1,3,7,9)

2. Vepřová játra na roštu, vařené brambory, dip, moučník (A: 1,3,7,9)

3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 3,7,9)

Svačinka: Obložená houska (máslo, sýr Gouda, ledový salát, kečup), nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Pórková (A: 1,9)

  1. Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)

  2. Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou, dresink (A: 1,3,7, )

  3. Bezlepek:Pórková, vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 9)

Svačinka: Croissant, caro (A: 1,3,)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařů ŠJ                                                 Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01