Jídelníček od: 3.2. - 7.2. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka:Zimní zeleninová(A: 1,9)
-
Kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)
-
Salát z krabích tyčinek, pečivo (A: 1,4,7 )
-
Bezlepek: Zimní zeleninová, kuřecí nudličky v sýrovo – smetanové omáčce, penne těstoviny, ovoce (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s ředkvičkovou pomazánkou, čaj s citronem (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)
-
Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,4,7)
-
Zapečené těstoviny s Tofu sýrem, vejci a zeleninou, čalamáda (A:1,3,6,7,9)
-
Bezlepek: Kulajda, ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot
(A: 3,4,7,9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, ovocný čaj (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Gulášová (A: 1,9 )
-
Kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže, červená řepa (A: 1,9,10)
-
Bramborové knedlíky plněné mletým masem, červené zelí, restovaná cibulka
(A: 1,9,10 )
-
Bezlepek: Gulášová, kuřecí přírodní plátek na žampionech, dušená rýže,
červená řepa (A: 9,10)
Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, nápoj (A: 1,3,7,10)
Čtvrtek
Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)
1. Chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 1,3,7,9)
2. Vepřová játra na roštu, vařené brambory, dip, moučník (A: 1,3,7,9)
3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, chilli con carne (fazole) s krůtím masem, chléb, moučník (A: 3,7,9)
Svačinka: Obložená houska (máslo, sýr Gouda, ledový salát, kečup), nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Pórková (A: 1,9)
-
Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)
-
Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou, dresink (A: 1,3,7, )
-
Bezlepek:Pórková, vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 9)
Svačinka: Croissant, caro (A: 1,3,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařů ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 10.2. - 14.2. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Celerový krém s krutony (A: 1,7,9)
-
Drůbeží nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže (A: 1,6,9)
-
Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, pečivo (A: 1,4)
-
Bezlepek: Celerový krém s krutony , drůbeží nudličky na čínský způsob, jasmínová rýže, ovocné pyré (A: 6,7,9)
Svačinka: Rohlík se sýrovou pomazánkou, mléko (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Fazolová ( fazole Jin – Jang) (A: 1,9)
-
Kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, kukuřice s hráškem, ovocné pyré (A: 1,7,9)
-
Ovesné placičky se zeleninovou oblohou a bylinkovým dipem, ovocné pyré (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Fazolová ( fazole Jin – Jang), kuřecí přírodní plátek, vařené brambory, kukuřice s hráškem, ovocné pyré (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7 )
Středa
Polévka: Rajčatová s rýží (A: 1,9 )
-
Vepřové v kapustě, chléb, muffiny (A: 1,3,7,9)
-
Restované nudle se zeleninou a kuřecím masem, muffiny (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Rajčatová s rýží , vepřové v kapustě, chléb, muffiny (A: 3,9 )
Svačinka: Bramboráčky, čaj s citronem (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou (A: 1,3,7,9)
1. Krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
2. Řecký salát se sýrem Feta, vícezrnný rohlík, ovoce (A: 1,3,7,9 )
3. Bezlepek: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou, krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Pudinkový dezert, makový suk, nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Boršč (A: 1,7,9)
-
Sekaná pečeně, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7,9)
-
Žemlovka s jablky, ovoce (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Boršč , sekaná pečeně, bramborová kaše, kompot (A: 3,7,9)
Svačinka: Obložená veka (máslo, šunka, zelenina), mošt (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 17.2. - 21.2. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Brokolicová (A: 1,9)
-
Losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát (A: 1,4,7,9)
-
Zeleninové lečo se sójou, chléb (A: 1,3,6,7,9)
-
Bezlepek: Brokolicová, losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát
(A: 4,7,9)
Svačinka: Tvaroháček, rohlík, čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Polévka z červené čočky a drcených rajčat (A: 1,9)
-
Hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 1,9,10)
-
Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Polévka z červené čočky a drcených rajčat, hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 9,10)
Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, mošt (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9 )
-
Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 1,3,7,9,10)
-
Zeleninový salát s kuřecím masem, tmavý rohlík, tyčinka (A: 1 )
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 3,7,9,10 )
Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, caro (A: 1,7 )
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová (A: 1,9)
1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 1,7,9)
2. Halušky s brynzou a slaninou z hlívy ústřičné (A: 1,3,7,9 )
3. Bezlepek: Zeleninová, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, ovoce, čaj s citronem
(A: 1,7,9)
Pátek
Polévka: Kukuřičná s kokosovým mlékem (A: 1,3,7)
-
Cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 1,9)
-
Tagliatelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem, ovoce (A: 1,7,8 )
-
Bezlepek: Kukuřičná s kokosovým mlékem , cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 3,9)
Svačinka: Chléb ve vajíčku, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7,10 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|