Jídelníček od: 27.11. - 1.12. 2023
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí STÁVKA – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A:)
-
(A:)
-
(A:)
-
Bezlepek: (A:)
Svačinka: (A:)
Úterý
Polévka: OBJEV CHUTĚ SVĚTA – ŘECKO: FASOLADA (řecká fazolová polévka)
(A: 1,9)
-
1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomerančem (A: 4,7)
-
2. Zeleninové lečo s sojovým masem, chléb(A: 1,3,6,9)
-
3.Bezlepek: OBJEV CHUTĚ SVĚTA – ŘECKO: FASOLADA (řecká fazolová polévka) Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomerančem,(A:4,7,9)
Svačinka: Pudink, makový suk, nápoj (A: 1,7)
Středa
Polévka: Česneková s vejci a bramborem (A: 3,9)
-
Vepřový vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A: 1,3,7)
-
Kuřecí nudličky na rozmarýnu s drcenými rajčaty, tagliatelle, ovoce (A:1,9 )
-
Bezlepek: Česneková s vejci abramborem, vepřový vrabec, dušený špenát, bramborový knedlík, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Rohlík s paprikovo – tvarohovou pomazánkou, bílá káva (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: Pohanková (A: 1,9)
1. Znojemská roštěná, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)
2. Farmářský salát (zelenina, kuřecí maso,brambory, dresing) (A: 7)
3. Bezlepek: Pohanková, znojemská roštěná, dušená rýže, zelný salát (A: 9)
Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, mošt (A: 1,4,7)
Pátek
Polévka: Rajčatová s kapáním (A: 1,9)
-
Přírodní kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina, ovoce (A: 1,9)
-
Játra na slanině, dušená rýže, červená řepa, ovoce (A: 1,)
-
Bezlepek: Rajčatová s kapáním, přírodní kuřecí plátek, vařené brambory, dušená zelenina, ovoce (A: 9)
Svačinka: Houska s pomazánkou z Nivy, ovoce, čaj s citronem (A: 1,7)
Každý den jsou připraveny nápoje J
ídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 4.12. - 8.12. 2023
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Frankfurtská (A: 1,7,9)
-
Rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A: 1,7,9)
-
Losos se salátem z červené čočky,červené řepy a rukoly. pečivo (A: 1,4)
-
Bezlepek: Frankfurtská, rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda
(A:7,9 )
Svačinka: Chléb s hermelínovou pomazánkou, ovoce, nápoj (A: 1,7)
Úterý
Polévka: Květáková (A: 1,7,9)
-
Vepřová pečeně na rozmarýnu, šťouchané brambory s cibulkou, Mikulášský balíček
(A: 1,7,9)
2. Těstovinový salát Hawai ( těstoviny, kuřecí maso, ananas, zelenina, dresink)
Mikulášský balíček (A: 1,3,7)
3. Bezlepek: Květáková, vepřová pečeně na rozmarýnu, šťouchané brambory s cibulkou, Mikulášský balíček (A: 7,9)
Svačinka: Croissant, kakao (A: 1,7)
Středa
Polévka: Vývar s těstovinovými hvězdičkami (A: 1,3,9)
-
Krůtí na způsob svíčkové, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,7,9)
-
Houbový kuba (kroupy, houby), ovoce (A: 1,9)
-
Bezlepek: Vývar s těstovinou, krůtí na způsob svíčkové, kynutý knedlík, ovoce (A: 7,9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj (A: 1,7)
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)
1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9)
2. Jáhelník s tvarohem, sušenými švestkami a vlašskými ořechy (A: 3,7,8)
3. Bezlepek: Zeleninová minestrone, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem,
bramborová kaše, kompot (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9 )
1. Čočka na kyselo, vařené vejce, sterilovaný okurek, chléb, ovoce (A: 1,3,9,10)
2. Smažený celer, vařené brambory, tatarka, ovoce (A: 1,3,7,9)
3.Bezlepek: Drožďová s noky, čočka na kyselo, sázené vejce, sterilovaný okurek, chléb, ovoce (A: 3,9,10)
Svačinka: Houska s uzeným plátkovým sýrem, nápoj (A: 1,7)
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|