Jídelníček od: 17.2. - 21.2. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Brokolicová (A: 1,9)
-
Losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát (A: 1,4,7,9)
-
Zeleninové lečo se sójou, chléb (A: 1,3,6,7,9)
-
Bezlepek: Brokolicová, losos s citronovým přelivem, brambory, ovocný salát
(A: 4,7,9)
Svačinka: Tvaroháček, rohlík, čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Polévka z červené čočky a drcených rajčat (A: 1,9)
-
Hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 1,9,10)
-
Cibulový koláč se zakysanou smetanou (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Polévka z červené čočky a drcených rajčat, hovězí kostky na pepři, těstoviny, červená řepa (A: 9,10)
Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, mošt (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9 )
-
Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 1,3,7,9,10)
-
Zeleninový salát s kuřecím masem, tmavý rohlík, tyčinka (A: 1 )
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, Hrachová kaše, čevabčiči, sterilovaný okurek, chléb, tyčinka (A: 3,7,9,10 )
Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, caro (A: 1,7 )
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová (A: 1,9)
1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 1,7,9)
2. Halušky s brynzou a slaninou z hlívy ústřičné (A: 1,3,7,9 )
3. Bezlepek: Zeleninová, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, zelný salát (A: 7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, ovoce, čaj s citronem
(A: 1,7,9)
Pátek
Polévka: Kukuřičná s kokosovým mlékem (A: 1,3,7)
-
Cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 1,9)
-
Tagliatelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem, ovoce (A: 1,7,8 )
-
Bezlepek: Kukuřičná s kokosovým mlékem , cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 3,9)
Svačinka: Chléb ve vajíčku, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7,10 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 24.2. - 28.2. 2. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Špenátová (A: 1,3,9)
-
Babiččino rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek (A: 1,7,9,10)
-
Krůtí guláš, chléb (A: 1,9)
-
Bezlepek: Špenátová, babiččino rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek
-
(A: 3,7,9,10)
Svačinka: Vánočka s máslem džemem, bílá káva (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Květáková (A: 1,7,9)
-
Záhorácký závitek, brambory, tyčinka (A: 1,9,10)
-
Farmářský salát (zelenina, kuřecí maso, brambory, dresink), tyčinka (A: 7,9,10 )
-
Bezlepek: Květáková, záhorácký závitek, brambory, tyčinka (A: 7,9)
Svačinka: Chléb Křupák s máslem a rajčetem, ovocný čaj (A: 1,7)
Středa
Polévka: Horská čočkovo - rajčatová (A: 1,9 )
-
Šulánky s mákem, ovoce – jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 1,3,7,9)
-
Aljašská treska s grilovanou zeleninou, brambory, ovoce,
jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 4,7,9 )
-
Bezlepek: Horská čočkovo – rajčatová, šulánky s mákem, ovoce, jogurtové cucátko – JEN DĚTI (A: 3,7,9)
Svačinka: Rohlík s máslem a uzeným sýrem, nápoj (A: 1,7 )
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová s kapáním (A: 1,3,7,9)
1. Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (A: 1,3,7)
2. Zapečené penne těstoviny s cottage sýrem, šunkou a zelenou cibulkou, okurkový salát
(A: 1,3,7)
3. Bezlepek: Zeleninová s kapáním, smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát
(A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s pomazánkou z červené čočky, ovoce, čaj (A: 1,7,9)
Pátek
Polévka: Písmenková (A: 1,9)
-
Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)
-
Hovězí po burdgunsku, bramborovo dýňové pyré, ovoce (A: 1,9 )
-
Bezlepek: Písmenková, kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A: 7,9)
Svačinka: Houska se šunkovou pěnou, zelenina, nápoj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 3.3. - 7.3. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
JARNÍ PRÁZDNINY – VÝDEJ DO 13 HODIN
Pondělí
Polévka: Kmínová s vejci a krupicí (A: 1,3,7,9)
-
Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, tyčinka (A: 1,7,9)
-
(A: )
-
Bezlepek: Kmínová s vejci a kuskusem, špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, tyčinka (A: 7,9)
Svačinka: (A: )
Úterý
Polévka: Hrachová (A: 1,9)
-
Pečené kuřecí stehno, šťouchané brambory, kompot (A: 1,7,9)
-
(A: )
-
Bezlepek: Hrachová, pečené kuřecí stehno, šťouchané brambory, kompot (A: 7,9)
Svačinka: (A: )
Středa
Polévka: Zeleninová (A: 1,9 )
-
Hovězí roštěná, dušená rýže, rajčatový salát (A: 1,3,9,10)
-
(A: )
-
Bezlepek: Zeleninová, hovězí roštěná, dušená rýže, rajčatový salát (A: 9,10)
Svačinka: (A: )
Čtvrtek
Polévka: Dýňová s krutony (A: 1,9)
1. Drůbeží ražniči, opečené brambory, dip (A: 1,9)
2. (A: )
3. Bezlepek: Dýňová s krutony , drůbeží ražniči, opečené brambory, dip (A: 9)
Svačinka: (A: )
Pátek
Polévka: Vývar s těstovinou (A: 1,9)
-
Vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík (A: 1,3,7,9)
-
(A: )
-
Bezlepek: Vývar s těstovinou, vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík
(A: 3,9)
Svačinka: (A: )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|