Jídelníček od: 16.12. – 20.12. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninová (A: 1,9)
-
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím, ovoce
(A: 1,3,7)
-
Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, ovoce (A: 1,7)
-
Bezlepek: Zeleninová, halušky s uzeným masem a kysaným zelím, ovoce
(A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s máslem a sýrem Gouda, ovoce, nápoj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Rybí vánoční polévka s krutony (A: 1,4,9)
-
Pečené kuřecí stehno, bramborová kaše, kompot (A: 1,7,9)
-
Těstovinový salát Hawai (kuřecí maso, ananas, zelenina, dresink) (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Rybí vánoční polévka se smaženým hráškem, pečené kuřecí stehno, bramborová kaše, kompot (A: 4,7,9)
Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, zelenina, čaj (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9 )
-
Fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, štramberské ucho (A: 1,3,7,9)
-
Zeleninové placičky, šťouchané brambory, štramberské ucho (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, moučník (A: 3,7,9 )
Svačinka: Vánočka s máslem a džemem, kakao (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Žampionový krém (A: 1,7,9)
1. Cikánská krůtí pečeně, dušená rýže, (A: 1,9)
2. Šoulet ( hrách, kroupy, husí maso) (A: 1,9 )
3. Bezlepek: Žampionový krém, cikánská krůtí pečeně, dušená rýže (A: 9)
Svačinka: Chléb s vařeným vejcem, zelenina, nápoj (A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Česneková s vejcem a bramborami (A: 1,3,9)
-
Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)
-
Kuskusové zeleninové rizoto s uzeným sýrem, čalamáda, ovoce (A: 1,9 )
-
Bezlepek: Česnéková s vejcem a bramborami, dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 6.1. - 10.1.2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Fazolová (A: 1,9)
-
Rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A: 1,7,9)
-
Salát z červené řepy s mozzarelou a rukolou, pečivo (A: 1,7,10 )
-
Bezlepek: Fazolová, rizoto s kuřecím masem, zeleninou a sýrem, čalamáda (A: 7,9)
Svačinka: Chléb s máslem a salámem Vysočina, mošt (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Dýňová s krutony (A: 1,7,9)
-
Treska na bylinkovém másle, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 1,4,7)
-
Sojové maso na asijský způsob, čínské nudle (A: 1,6,9 )
-
Bezlepek: Dýňová s krutony, treska na bylinkovém másle, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče (A: 4,7,9)
Svačinka: Houska s barevnou pomazánkou, ovoce, mléko (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Kapustová (A: 1,9 )
-
Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Farmářský salát (zelenina, kuřecí maso, brambory, dresink) pečivo, ovoce (A: 1,7,10 )
-
Bezlepek: Kapustová, masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce
(A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,4,7 )
Čtvrtek
Polévka: Písmenková (A: 1,3,9)
1. Kuřecí štěpánský závitek, brambory, okurkový salát (A: 1,3,7)
2. Vepřový plátek s liškovou omáčkou, noky (A: 1,3,7,9)
3. Bezlepek: Písmenková, kuřecí štěpánský závitek, brambory, okurkový salát
(A: 3,7,9,10)
Svačinka: Pribináček, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)
-
Hrachová kaše s uzeninou, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)
-
Játra na slanině, rýže Basmati, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10 )
-
Bezlepek: Zeleninová minestrone, hrachová kaše s uzeninou, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Pizza sýrová, nápoj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|