Jídelníček od: 20.5 – 24. 5. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninový krém s krutony (A: 1,7,9)
-
Drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 1,6,9)
-
Cibulový koláč se zakysanou smetanou, tyčinka (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Zeleninový krém s krutony, drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 6,7,9 )
Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Slepičí s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)
-
Vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,3,7,9)
-
Špagety se smetanovou omáčkou a kuřecím masem, sypané parmazánem
(A: 1,7)
-
Bezlepek: Slepičí s celestýnskými nudlemi , vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 3,7,9)
Svačinka: Ovocné pyré, loupák, nápoj (A: 1)
Středa
Polévka: Z hlívy ústřičné (A: 1,9)
-
Buchtičky s krémem, ovoce (A: 1,3,7)
-
Zapečené brambory se zeleninou,ovoce (A: 3,7)
-
Bezlepek: Polévka z hlívy ústřičné, buchtičky s krémem, ovoce (A: 3,7,9 )
Svačinka: Houska s pomazánkou z žervé, mošt (A: 1,3,7 )
Čtvrtek
Polévka: Slovenská bílá fazolová (A: 1,9)
1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot (A: 4,7 )
2. Souvlaki se zeleninou (kuřecí maso na špejli), pita chléb, dresink (A: 1,3,7,9,10)
3. Bezlepek: Slovenská bílá fazolová , ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot
(A: 4,7,9)
Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)
-
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 1,3,7,9,10)
-
Celerový salát s vejci a jablky, pečivo, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Kulajda, zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Rohlík s plátkovým sýrem, ovoce, mléko (A: 1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 27.5. - 31.5. 2024
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)
-
Krůtí prsa na způsob svíčkové, houskový knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, vícezrnné pečivo, ovoce (A: 1,4 )
-
Bezlepek: Kmínová s kapáním, krůtí prsa na způsob svíčkové, houskový knedlík, ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Houska s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, mléko (A: 1,3 )
Úterý VAŘÍME S BONDUELLE – KUCHAŘ Petr Janů
Polévka: Hráškový krém s cizrnou a slaninou (A: 1,3,7,9)
-
Nočky z vepřového masa s ratatoille zeleninou a bramborovou kaší,
mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,3,7,9)
-
Restované nudle se zeleninou a kuřecím masem, mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,3,6,9)
-
Bezlepek: Hráškový krém s cizrnou a slaninou, nočky z vepřového masa s ratatoille zeleninou a bramborovou kaší (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,3,4)
Středa
Polévka: Rajčatová s rýží (A: 1,9)
-
Hovězí na pepři s těstovinami, ovoce (A: 1,3,7)
-
Jitrnicový a jelítkový prejt, kysané zelí, vařené brambory, ovoce (A: 3,7)
-
Bezlepek: Rajčatová s rýží, hovězí na pepři s těstovinami, ovoce
(A: 3,7 )
Svačinka: Rohlík s paštikovou pomazánkou, nápoj (A: 1,7 )
Čtvrtek
Polévka: Celerová (A: 1,7,9)
1. Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7,9 )
2. Halušky s bryndzou a slaninou z hlívy ústřičné, ovoce (A: 1,3,7)
3. Bezlepek: Celerová , dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce
(A: 3,7,9)
Svačinka: Mrkvovo – jablečný salát, loupáček, čaj (A: 1)
Pátek
Polévka: Čočková (A: 1,9)
-
Pečené kuřecí stehno, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)
-
Těstovinový salát Hawai ( těstoviny, kuřecí maso, ananas, zelenina, dresink
(A: 1,3,7)
-
Bezlepek: Čočková , pečené kuřecí stehno, dušená rýže, zelný salát
(A: 9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|