Jídelníček od: 7.4 – 11.4. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Zeleninová s jáhlemi (A: 1,9)
-
Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny Penne, výběr z ovoce (A: 1,7,9)
-
Celerový salát vejci a jablky, dresink, vícezrnný rohlík, výběr z ovoce (A: 1,9 )
-
Bezlepek: Zeleninová s jáhlemi , kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny Penne, výběr z ovoce (A: 9)
Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Zelňačka (A: 1,7,9,10)
-
Sekaná pečeně, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,7,9)
-
Koláč s lososem a listovým špenátem, salátový bar (A: 1,3,4,7 )
-
Bezlepek: Zelňačka, sekaná pečeně, bramborová kaše, salátový bar (A: 3,9)
Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Písmenková (A: 1,9 )
-
Hrachová kaše, uzenina, chléb, sterilovaný okurek, výběr z ovoce (A: 1,9,10)
-
Honzovy buchty s povidly, výběr z ovoce (A: 1,3,7 )
-
Bezlepek: Písmenková, hrachová kaše, uzenina, chléb, sterilovaný okurek,
výběr z ovoce (A: 9,10)
Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,3,7,10 )
Čtvrtek
Polévka: Rybí halászlé (A: 1,4,9)
-
Hovězí kostky na kmíně, dušená rýže, salátový bar (A: 1,9,10)
-
Zapečené brambory s brokolicí, sýrem a vejci, salátový bar (A: 1,3,7,9 )
-
Bezlepek: Rybí halászlé, hovězí kostky na kmíně, dušená rýže, salátový bar
(A: 9,10)
Svačinka: Houska s tvarohovou pomazánkou a pažitkou, mléko (A: 1,7)
Pátek
Polévka: Celerový krém s krutony (A: 1,7,9)
-
Pečené kuřecí stehno, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 1,9)
-
Salát Caesar s kuřecím masem a opečeným toastem (A: 1,3,7,9,10 )
-
Bezlepek: Celerový krém s krutony, pečené kuřecí stehno, vařené brambory,
výběr z ovoce (A: 9)
Svačinka: Chléb Křupák s máslem a rajčetem, ovocný čaj (A: 1,7 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 15.4. – 18.4. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)
-
Kuřecí nudličky na kari s kokosovým mlékem, těstoviny, výběr z ovoce (A: 1,7,9)
-
Vepřenky s cibulí a hořčicí, vařené brambory, výběr s ovoce (A: 1,3,7,10)
-
Bezlepek: Drožďová s noky, kuřecí nudličky na kari s kokosovým mlékem, těstoviny,
výběr z ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Chléb s máslem a strouhaným sýrem Gouda, ovocný čaj (A: 1,7 )
Úterý
Polévka: Jarní hrášková s bazalkou (A: 1,7,9)
-
Smažená treska, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,4,7,9 )
-
Zeleninové lečo se sojovým masem, chléb, salátový bar (A: 1,3,6,7 )
-
Bezlepek: Jarní hrášková s bazalkou, smažená treska, bramborová kaše, salátový bar (A: 3,4,9)
Svačinka: Koblížek, bílá káva (A: 1,7 )
Středa
Polévka: Čočková (A: 1,9 )
-
Rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek,
velikonoční balíček (A: 1,7,9)
-
Špenátové lazaně s kuřecím masem, velikonoční balíček (A: 1,3,7,9)
-
Bezlepek: Čočková, rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek, velikonoční balíček (A: 7,9 )
Svačinka: Rohlík s trvanlivým salámem, zelenina, mošt (A: 1,7 )
Čtvrtek VÝDEJ DO 13 HODIN
Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)
1. Hovězí guláš , houskový knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)
2. (A: )
3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami , hovězí guláš , houskový knedlík,
ovoce (A: 3, 9)
Svačinka: (A: )
Pátek STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: 1 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Jídelníček od: 21.4. – 25.4. 2025
Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce
Pondělí
Polévka: STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Polévka: (A: )
-
(A: )
-
(A: )
-
Bezlepek: (A: )
Svačinka: (A: )
Úterý
Polévka: Rajčatová s bulgurem (A: 1,9)
-
Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,7,9)
-
Kološvárské zelí (vepřové maso, kysané zelí, rýže), salátový bar (A: 1,7,10 )
-
Bezlepek: Rajčatová s bulgurem, kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, salátový bar (A: 9)
Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, ovoce, čaj s citronem (A: 1,4,7 )
Středa
Polévka: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou (A: 1,3,7,9 )
-
Krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)
-
Těstovinový salát s tuňákem, výběr z ovoce (A: 1,4,7 )
-
Bezlepek: Hovězí vývar s játrovou rýží a zeleninou, krůtí svíčková na smetaně, kynutý knedlík, výběr z ovoce (A: 3,7,9)
Svačinka: Termix, rohlík, nápoj (A: 1,7 )
Čtvrtek
Polévka: Jarní zeleninová (A: 1,9)
1. Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,10)
2. Cibulový koláč se zakysanou smetanou, moučník (A: 1,3,7)
3. Bezlepek: Jarní zeleninová, čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10)
Svačinka: Houska s barevnou pmazánkou (tvaroh, mrkev, pažitka, paprika), mléko
(A: 1,3,7)
Pátek
Polévka: Kapustová (A: 1,9)
-
Vepřová cikánská pečeně, dušená rýže, salátový bar (A: 1,9)
-
Králičí stehno, šťouchané brambory se zelenou cibulkou, salátový bar (A: 1,7,9 )
-
Bezlepek: Kapustová, vepřová cikánská pečeně, dušená rýže, salátový bar (A: 9)
Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7,10 )
Změna jídelníčku vyhrazena
Každý den jsou připraveny nápoje
Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ
Seznam alergenů:
01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen
02 Korýši
03 Vejce
04 Ryby
05 Podzemnice olejná (arašídy)
06 Sójové boby (sója)
07 Mléko
08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)
09 Celer
10 Hořčice a výrobky z nich
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:
- jednorázově, bezhotovostním příkazem z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka k 25. dni v měsíci.
- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ).
Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně.
Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:
- Číslo účtu (jídelna) - Variabilní symbol - Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce
Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.
Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)
Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.
Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.
Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.
Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová
Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01
|