Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

  

 

                                                                                         

 

 

 

 

 

                               Jídelníček od: 3.3. - 7.3. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

JARNÍ PRÁZDNINY – VÝDEJ DO 13 HODIN

 

Pondělí

Polévka: Kmínová s vejci a krupicí (A: 1,3,7,9)

  1. Špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, tyčinka (A: 1,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Kmínová s vejci a kuskusem, špagety s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, tyčinka (A: 7,9)

Svačinka: (A: )

 

Úterý

Polévka: Hrachová (A: 1,9)

  1. Pečené kuřecí stehno, šťouchané brambory, kompot (A: 1,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Hrachová, pečené kuřecí stehno, šťouchané brambory, kompot (A: 7,9)

Svačinka: (A: )

 

 

Středa

Polévka: Zeleninová (A: 1,9 )

  1. Hovězí roštěná, dušená rýže, rajčatový salát (A: 1,3,9,10)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Zeleninová, hovězí roštěná, dušená rýže, rajčatový salát (A: 9,10)

Svačinka: (A: )

 

Čtvrtek

Polévka: Dýňová s krutony (A: 1,9)

1. Drůbeží ražniči, opečené brambory, dip (A: 1,9)

2. (A: )

3. Bezlepek: Dýňová s krutony , drůbeží ražniči, opečené brambory, dip (A: 9)

Svačinka: (A: )

 

 

Pátek

Polévka: Vývar s těstovinou (A: 1,9)

  1. Vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík (A: 1,3,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Vývar s těstovinou, vepřový vrabec, hlávkové zelí, kynutý knedlík

(A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                            Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 10.3. - 14.3. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Drožďová s noky  (A: 1,3,7,9)

  1. Kuřecí roláda, vařené brambory, salátový bar (A: 1,3,9)

  2. Špecle se zelím a uzeným masem, salátový bar (A: 1,3)

  3. Bezlepek: Drožďová s noky, kuřecí roláda, vařené brambory, salátový bar

    (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s taveným sýrem, melta (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Selská (A: 1,7,9)

  1. Krůtí nudličky na kari, dušená rýže, tyčinka, ovoce/zelenina (A: 1,9 )

  2. Salát z fazolových lusků s vejci a sýrem Tofu, dresink, pečivo, tyčinka, ovoce/zelenina (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Selská, krůtí nudličky na kari, dušená rýže, tyčinka, ovoce/zelenina

    (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s trvanlivým salámem, kedluben, nápoj (A: 1,7 )

 

 

Středa

Polévka: Cizrnová (A: 1,9 )

  1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný a zeleninový bar (A: 1,4,7)

  2. Vepřové ledvinky na cibulce, divoká rýže, ovocný a zeleninový bar (A: 1,9)

  3. Bezlepek: Cizrnová, ryba pod peřinkou, bramborová kaše, ovocný a zeleninový bar (A: 4,7,9 )

Svačinka: Termix, rohlík, čaj (A: 1,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová s jáhlemi (A: 1,9)

1. Vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce/zelenina (A: 1,9)

2. Jarní palačinky (mrkev, meruňkový džem, vanilkový pudink) ovoce/zelenina

(A: 1,3,7,9 )

3. Bezlepek: Zeleninová s jáhlemi, vepřový plátek v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce/zelenina (A: 9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)

 

Pátek

Polévka: Česneková s bramborami (A: 1,3,9)

  1. Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, salátový bar (A: 1,3,9,10)

  2. Pirohy plněné slaným tvarohem, přelité zakysanou smetanou s koprem, salátový bar (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Česneková s bramborem, čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, salátový bar (A: 3,9,10)

Svačinka: Houska s barevnou pomazánkou, ovoce, čaj (A: 1,7 )

 

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                     Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

Jídelníček od: 17. 3. - 21. 3. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Frankfurtská (A: 1,9)

  1. Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, salátový bar           (A: 1,3,7,9,10)

  2. Salát Waldorf s brokolicí a černou čočkou (celer, jablko, vlašské ořechy, dresink),

    vícezrnný rohlík, salátový bar (A: 1,7,8,9 )

  3. Bezlepek: Frankfurtská, zapečné těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, sterilovaný okurek, salátový bar (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Obložený královský chléb (máslo, šunka, zelenina), mošt (A: 1,7)

 

Úterý

Polévka: Kuřecí vývar se zeleninou a těstovinami (A: 1,3,9)

  1. Smažený vepřový karbenátek, bramborová kaše, ovocný a zeleninový bar

    (A: 1,9,10)

  2. Rýžový salát s tuňákem, ovocný a zeleninový bar (A: 4,7 )

  3. Bezlepek: Kuřecí vývar se zeleninou a těstovinami, smažený vepřový karbenátek, bramborová kaše, ovocný a zeleninový bar (A: 3,9,10)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7 )

 

Středa

Polévka: Bramboračka s houbami (A: 1,9 )

  1. Kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem/staročeská posýpka, ovoce/zelenina (A: 1,3,7)

  2. Kuřecí stehno Tandoori masala, vařené brambory, ovoce/zelenina (A: 1,7,9 )

  3. Bezlepek: Bramboračka s houbami, kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem/staročeská posýpka, ovoce/zelenina (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,7,10 )

 

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)

1. Koprová omáčka s vařeným vejcem, vařené brambory, ovoce/zelenina (A: 1,3,7)

2. Rybí placičky se sýrem, zeleninový salát, ovoce/zelenina (A: 1,3,4,7)

3. Bezlepek: Zeleninová minestrone, koprová omáčka s vařeným vejcem, vařené brambory,        ovoce/zelenina (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s medovým máslem, caro (A: 1,7,9)

 

 

Pátek

Polévka: Hrachová (A: 1,9)

  1. Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), rýže, tyčinka (A: 1,9)

  2. Sojové nudličky na asijský způsob, čínské nudle, tyčinka (A: 1,7,8 )

  3. Bezlepek: Hrachová, mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr),

    rýže, tyčinka (A: 3,9)

Svačinka: Houska s pomazánkou z žervé, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                                                       Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01