Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

VSTUP do školní jídelny podléhá hygienickým předpisům. KAŽDÝ  STRÁVNÍK

je povinen mít zakryté dýchací cesty (použití respirátoru).

Děkujeme za pochopení a vstřícnost.

 

 

Provoz školní jídelny od 2. září 2021 je v běžném provozu podle organizačního řádu ŠJ

Žáci se stravují po ukončení výuky. Výdej obědů je v časových intervalech od 11,3o do 14,oo hod.
Výdej dopoledních svačinek je od 9,3o do 10,oo hod.
 
Cizí strávníci do jídlonosiče si oběd vyzvedávají v čase od 11,oo do 11,3o hod.
 
Cizí strávníci konzumující oběd v jídelně se stravuji v čase od 12,oo do 12,3o hod. a od 13,oo do 13,3o hod.
 
 
Možnost stravování ve školní jídelně je za dodržení daných epidemiologických opatření,
tzn. použití respirátorů (zakryté dýchací cesty), dezinfekce rukou, dodržování rozestupů, ......
 
 
 
Informace na tel.č. 554255130 Egidová Jana nebo 554255147 Čušková Renata
 

 

 

Jídelníček   od 25.  do  29. října  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Hrachová s párkem       (A:1p,9) 

  1. Vepřová játra na slanině, dušená rýže, červená řepa, tyčinka      (A:1p,9)
  2. Kynuté knedlíky s ovocnou náplní, máslem, cukrem a kakaem, tyčinka (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek: Hrachová, Vepřová játra na slanině, duš. rýže, červená řepa, tyčinka (A:9)

Svačinka:  Chléb s tvarohovou pomazánkou, mléko    (A:1p+j+ž,7)

Úterý                         

Polévka:     Hovězí s těstovinami a zeleninou      (A:1p,9)    

  1. Bratislavská vepřová pečeně, kynutý knedlík, ovoce     (A:1p,3,7,9)  
  2. Hodolanská omáčka, chléb, ovoce   (A:1p+j+ž,3,7)
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zel., Bratislavská vepřová pečeně, kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka:  Jogurt, rohlík , nápoj    (A:1p+j,7)

Středa                        „NEVAŘÍME“             

Polévka:  (A:)          

  1. (A:)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka: (A: )

Čtvrtek                       „STÁTNÍ   SVÁTEK“ „            

Polévka: (A:)      

  1. (A:)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka: (A:)

Pátek                          „NEVAŘÍME“

Polévka:  (A:)

  1. (A:)
  2. (A:)
  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka: (A: )

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

 

Jídelníček   od 1.   do 5.listopadu  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Zeleninový krém s krutóny       (A:1p,7,9) 

  1. Kuřecí plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, tyčinka (A:1p,7)
  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem NIVA, tyčinka (A: 7)
  3. Bezlepek: Zel. krém, Kuř. plátek sypaný šunkou a sýrem, bramb. kaše, tyčinka (A: 9)

Svačinka:  Makový koláč, bílá káva   (A:1p,3,7)

Úterý                         

Polévka:     Čočková      (A:1p,9)    

  1. Rizoto s drůbežím masem, zeleninou a sýrem, steril. okurek, ovocné pyré    (A:1p,7,9)
  2. Těstovinový salát „HAWAJ“ -těst., ananas, kuř. maso, paprika, dres., ov. pyré  (A: 1p,7,9)   
  3. Bezlepek: Čočková, Rizoto s drůb. masem, zeleninou a sýrem, steril. okurek, ov. pyré  (A:9)

Svačinka:  Chléb se sýrovou pomazánkou, ovoce, ovocný čaj  (A:1p+j+ž,7)

Středa

Polévka:  Kmínová s vejci a krupicí    (A:1p,3,9)          

  1. Dušený špenát, sázené vejce, vařené brambory, ovoce (A:1p,3) 
  2. Sojové maso na asijský způsob se zeleninou, rýžové nudle, ovoce (A:1p,6,9)
  3. Bezlepek: Kmínová s vejci, Dušený špenát, sázené vejce, vař. brambory, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj    (A: 1p+j,7) 

Čtvrtek                                  

Polévka: Slepičí s těstovinami a zeleninou      (A:1p,9)      

  1. Vepřový plátek s fazolemi, chléb, moučník (A:1p+j+ž,3,7,9 )
  2. Květákový nákyp s bramborami, vejci a sýrem, moučník (A:1p,3,7)    
  3. Bezlepek: Slepičí s těst. a zel., Vepřový plátek s fazolemi, chléb, moučník   (A:3,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj s citrónem    (A:1p+j+ž,4,7)

Pátek 

Polévka: Brokolicová   (A:1p,9)

  1. Kuře na paprice, těstoviny, zelný salát (A:1p,7,9)
  2. Kuřecí roláda, vařené brambory, zelný salát (A:1p,3)     
  3. Bezlepek: Brokolicová, Kuře na paprice, těstoviny, zelný salát (A:9)

Svačinka: Křupavé hranolky z trouby s kečupem, ovocný čaj     (A: )

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

JÍDELNÍČEK  od 8. do 12. listopadu 2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Marocká s červenou čočkou a drcenými rajčaty       (A:1p,9) 

  1. Treska na másle, vařené brambory, dušená zelenina (A:4,7)
  2. Rýžový nákyp s meruňkami, cukrem a máslem (A: 7)
  3. Bezlepek: Marocká s červ.čočkou, Treska na másle, vař.brambory, duš. zelenina (A: 4,9)

Svačinka:  Chléb s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, nápoj  (A:1p+j++ž,7)

Úterý                         

Polévka:     Houbová      (A:1p,9)    

  1. Bramborové knedlíky plněné ml. masem, kysané zelí, ovoce    (A:1p,3,9)
  2. Cibulový koláč se zakys. smetanou, ovoce  (A: 1p,3,7)   
  3. Bezlepek: Houbová, Bramborové knedlíky plněné ml. masem, kys. zelí, ovoce  (A:3,9)

Svačinka:  Tvarohový koláč, kakao  (A:1p,3,7)

Středa

Polévka:  Celerová    (A:1p,9)          

  1. Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, pribináček (A:1p,3,7) 
  2. Restovaná vepřová játra, vařené brambory, česnekový dip, pribináček (A:1p,7)
  3. Bezlepek: Celerová, Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, pribináček (A:3,7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj    (A: 1p+j,7) 

Čtvrtek                                  

Polévka:  Cizrnová      (A:1p,9)      

  1. Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát (A:1p,3,7 )
  2. Kuřecí plátek na žampiónech, bulgur, okurkový salát (A:1p,9)    
  3. Bezlepek: Cizrnová, Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát (A:3,9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, zelenina, čaj s citrónem    (A:1p+j+ž,7)

Pátek 

Polévka: Gulášová   (A:1p,9)

  1. Kuřecí plátek na kari s kokosovým mlékem, těstoviny, zelný salát (A:1p,7,9)
  2. Celerový salát, vícezrnné pečivo    (A:1p,7,8,9)     
  3. Bezlepek: Gulášová, Kuřecí plátek na kari s kokosovým mlékem, těstoviny, zelný salát (A:9)

Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, ovocný čaj     (A:1p+j,7 )

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

Jídelníček   od 15.   do 19. listopadu  2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí                                 

Polévka:     Kulajda       (A:1p,3,7,9) 

  1. Krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 1p,9)
  2. Farmářský salát – zelenina, kuř.maso, brambory, vejce, dres., ovoce (A:3,7)
  3. Bezlepek: Kulajda, Krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, ovoce (A: 3,9)

Svačinka:  Chléb s medovým máslem, mléko, ovoce   (A:1p,3,7)

Úterý                         

Polévka:     Fazolová      (A:1p,9)    

  1. Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny, dezert    (A:1p,7,9)
  2. Smažená ryba, vařené brambory, dezert    (A: 1p,3,4,7)   
  3. Bezlepek: Fazolová, Kuřecí nudličky v sýrové omáčce, těstoviny, dezert  (A: 3,7,9)

Svačinka:  Perník s citrónovou polevou, ovocný čaj   (A:1p,3)

Středa                                    „STÁTNÍ   SVÁTEK“

Polévka:

  1.  

Svačinka:

Čtvrtek                                  

Polévka:    Bramboračka   (A:1p,9)

  1. Čočka na kyselo, vařené vejce, steril. okurek, chléb, ovoce (A:1p+j+ž,3)
  2. Chudákova husa /brambory, cibule, drůb. játra /ovoce (A:)     
  3. Bezlepek: Bramboračka, Čočka na kyselo, vařené vejce, steril. okurek, chléb, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Mrkvovo-jablečný salát, rohlík, nápoj   (A:1p+j)

Pátek 

Polévka:  Dýňová      (A:1p,9)      

  1. Kuřecí steak na hořčici, bramborová kaše, zeleninový salát (A:1p,7,10 )
  2. Salát z fazolových lusků s vařeným vejcem, dres., pečivo (A:1p+j, 3,7)    
  3. Bezlepek: Kuřecí steak na hořčici, bramborová kaše, zeleninový salát (A:3,9)

Svačinka: Rohlík s taveným sýrem, kakao     (A:1p+j,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

 

 

           

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01