Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                                   

  

                                       

Jídelníček od: 20.5 – 24. 5. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Zeleninový krém s krutony (A: 1,7,9)

  1. Drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 1,6,9)

  2. Cibulový koláč se zakysanou smetanou, tyčinka (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Zeleninový krém s krutony, drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 6,7,9 )

Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Slepičí s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)

  1. Vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,3,7,9)

  2. Špagety se smetanovou omáčkou a kuřecím masem, sypané parmazánem

(A: 1,7)

  1. Bezlepek: Slepičí s celestýnskými nudlemi , vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 3,7,9)

Svačinka: Ovocné pyré, loupák, nápoj (A: 1)

 

 

Středa

Polévka: Z hlívy ústřičné (A: 1,9)

  1. Buchtičky s krémem, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Zapečené brambory se zeleninou,ovoce (A: 3,7)

  3. Bezlepek: Polévka z hlívy ústřičné, buchtičky s krémem, ovoce (A: 3,7,9 )

Svačinka: Houska s pomazánkou z žervé, mošt (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Slovenská bílá fazolová (A: 1,9)

1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot (A: 4,7 )

2. Souvlaki se zeleninou (kuřecí maso na špejli), pita chléb, dresink (A: 1,3,7,9,10)

3. Bezlepek: Slovenská bílá fazolová , ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot

(A: 4,7,9)

Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,3,7)

 

 

Pátek

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)

  1. Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 1,3,7,9,10)

  2. Celerový salát s vejci a jablky, pečivo, ovoce (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Kulajda, zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Rohlík s plátkovým sýrem, ovoce, mléko (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

Jídelníček od: 27.5. - 31.5. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)

  1. Krůtí prsa na způsob svíčkové, houskový knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Losos se salátem z červené čočky, červené řepy a rukoly, vícezrnné pečivo, ovoce (A: 1,4 )

  3. Bezlepek: Kmínová s kapáním, krůtí prsa na způsob svíčkové, houskový knedlík, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – pažitkovou pomazánkou, mléko (A: 1,3 )

 

Úterý VAŘÍME S BONDUELLE – KUCHAŘ Petr Janů

Polévka: Hráškový krém s cizrnou a slaninou (A: 1,3,7,9)

  1. Nočky z vepřového masa s ratatoille zeleninou a bramborovou kaší,

mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,3,7,9)

  1. Restované nudle se zeleninou a kuřecím masem, mléčný řez – JEN DĚTI (A: 1,3,6,9)

  2. Bezlepek: Hráškový krém s cizrnou a slaninou, nočky z vepřového masa s ratatoille zeleninou a bramborovou kaší (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,3,4)

 

Středa

Polévka: Rajčatová s rýží (A: 1,9)

  1. Hovězí na pepři s těstovinami, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Jitrnicový a jelítkový prejt, kysané zelí, vařené brambory, ovoce (A: 3,7)

  3. Bezlepek: Rajčatová s rýží, hovězí na pepři s těstovinami, ovoce

(A: 3,7 )

Svačinka: Rohlík s paštikovou pomazánkou, nápoj (A: 1,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Celerová (A: 1,7,9)

1. Dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7,9 )

2. Halušky s bryndzou a slaninou z hlívy ústřičné, ovoce (A: 1,3,7)

3. Bezlepek: Celerová , dušený špenát, vařené vejce, vařené brambory, ovoce

(A: 3,7,9)

Svačinka: Mrkvovo – jablečný salát, loupáček, čaj (A: 1)

 

Pátek

Polévka: Čočková (A: 1,9)

  1. Pečené kuřecí stehno, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)

  2. Těstovinový salát Hawai ( těstoviny, kuřecí maso, ananas, zelenina, dresink

(A: 1,3,7)

  1. Bezlepek: Čočková , pečené kuřecí stehno, dušená rýže, zelný salát

(A: 9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

 

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01