Nové telefony na třídní učitele

Vážení rodiče a žáci,
vezměte prosím v patrnost, že došlo ke změně služebních telefonních čísel na třídní uřitele, tabulku naleznete zde: Nová telefonní čísla
 
 

Zákaz mobilů ve škole i školní jídelně

Zákaz mobilů ve škole i školní jídelně platí od 1. května 2024

Podrobnosti ve Školním řádu

 

Seznam přijatých prvňáčků

Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                                   

  

                                       

 

 

 

Jídelníček od: 6.5. - 10.5. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

               TÝDEN VE STYLU RETRO

 

Pondělí

Polévka: Špenátová s vejci (A: 1,3,7,9)

  1. Babiččino rizoto s krůtím masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek (A: 1,7,9 )

  2. RETRO: Kuřecí plátek s broskví a sýrem, vařené brambory (A: 1,7 )

  3. Bezlepek: Špenátová s vejci, babiččino rizoto s krůtím masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek (A: 3,7,9 )

Svačinka: Rohlík se šunkovou pěnou, zelenina, čaj s citronem, (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Rajčatová s těstovinou (A: 1,9)

  1. Vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce (A: 1,9)

  2. RETRO: Španělský ptáček, dušená rýže, červená řepa, ovoce (A: 1,3,9,10)

  3. Bezlepek: Rajčatová s těstovinou , vepřové maso v kapustě, chléb, ovoce

(A: 9)

Svačinka: Piškotový moučník s višněmi, melta (A: 1,3,7)

 

 

Středa STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE

Polévka: (A: )

  1. (A: )

  2. (A: )

  3. Bezlepek: (A:)

Svačinka: (A: )

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,3,9)

1. Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salát z čínského zelí a pomeranče

(A: 1,3,4,7 )

2. RETRO: Povidlové taštičky sypané mákem, ovoce (A: 1,3,7)

3. Bezlepek: Zeleninová minestrone , ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salát z červeného zelí a pomeranče (A: 3,7,9)

Svačinka: Houska s hermelínovou pomazánkou,ovoce, nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Fazolová (A: 1,9)

  1. Kuře na paprice, těstoviny, tyčinka (A: 1,7,9)

  2. RETRO: Katův šleh s bramboráčky ( vepřová kýta, cibule, kapie, okurky, kečup) tyčinka (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Fazolová, kuře na paprice, těstoviny, tyčinka (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, sterilovaný okurek, ovocný čaj (A: 1,3,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                           Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

Každý den jsou připraveny nápoje   

 

 

 

Jídelníček od: 13. 5. - 17. 5. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Květáková (A: 1,7,9)

  1. Kuřecí nudličky na kari, dušená rýže, zeleninový salát (A: 1,6,9 )

  2. Hovězí po burgundsku, bramborovo – dýňové pyré, zeleninový salát (A: 1,9 )

  3. Bezlepek: Květáková, kuřecí nudličky na kari, dušená rýže, zeleninový salát

(A: 6,7,9 )

Svačinka: Chléb s vysočinou, zelenina, mošt (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Žampionový krém (A: 1,7,9)

  1. Vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 1,9)

  2. Těstovinový salát s tuňákem, ovoce (A: 1,4,7)

  3. Bezlepek: Žampionový krém , vepřové kostky na kmíně, dušená mrkev, vařené brambory, ovoce (A: 7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, mléko (A: 1,7)

 

 

Středa

Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (A: 1,7,9)

  1. Čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 1,3,7,9,10)

  2. Plněné bramborové knedlíky s Tofu sýrem a listovým špenátem, moučník

    (A: 1,3,7,6)

  3. Bezlepek: Zeleninová s jáhlovými vločkami, čočka na kyselo, sázené vejce, chléb, sterilovaný okurek, moučník (A: 3,7,9,10 )

Svačinka: Lívance s tvarohem a džemem, čaj (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Boršč (A: 1,7,9)

1. Kuřecí přírodní plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 1,7 )

2. Ledvinky na cibulce, rýže, kompot (A: 1,7)

3. Bezlepek: Boršč , kuřecí přírodní plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, kompot (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)

 

 

Pátek

Polévka: Uzená s kroupami (A: 1,9)

  1. Masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce (A: 1,7,9)

  2. Zeleninový salát s kuřecím masem, pečivo, ovoce (A: 1)

  3. Bezlepek: Uzená s rýží, masové kuličky v rajčatové omáčce, těstoviny, ovoce

(A: 7,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 20.5 – 24. 5. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Zeleninový krém s krutony (A: 1,7,9)

  1. Drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 1,6,9)

  2. Cibulový koláč se zakysanou smetanou, tyčinka (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Zeleninový krém s krutony, drůbeží cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 6,7,9 )

Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Slepičí s celestýnskými nudlemi (A: 1,3,7,9)

  1. Vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,3,7,9)

  2. Špagety se smetanovou omáčkou a kuřecím masem, sypané parmazánem

(A: 1,7)

  1. Bezlepek: Slepičí s celestýnskými nudlemi , vepřové karbanátky, vařené brambory, okurkový salát (A: 3,7,9)

Svačinka: Ovocné pyré, loupák, nápoj (A: 1)

 

 

Středa

Polévka: Z hlívy ústřičné (A: 1,9)

  1. Buchtičky s krémem, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Zapečené brambory se zeleninou,ovoce (A: 3,7)

  3. Bezlepek: Polévka z hlívy ústřičné, buchtičky s krémem, ovoce (A: 3,7,9 )

Svačinka: Houska s pomazánkou z žervé, mošt (A: 1,3,7 )

 

Čtvrtek

Polévka: Slovenská bílá fazolová (A: 1,9)

1. Ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot (A: 4,7 )

2. Souvlaki se zeleninou (kuřecí maso na špejli), pita chléb, dresink (A: 1,3,7,9,10)

3. Bezlepek: Slovenská bílá fazolová , ryba pod peřinkou, bramborová kaše, kompot

(A: 4,7,9)

Svačinka: Chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (A: 1,3,7)

 

 

Pátek

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9)

  1. Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 1,3,7,9,10)

  2. Celerový salát s vejci a jablky, pečivo, ovoce (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Kulajda, zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou, čalamáda, ovoce (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Rohlík s plátkovým sýrem, ovoce, mléko (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01