Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

 

  

 

                                                                                         

 

  

 

 

 

 

                                        Jídelníček od: 16.6. – 20.6. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Hrachová (A: 1,9)

  1. Krůtí perkelt, těstoviny, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Krůtí perkelt, těstoviny, výběr z ovoce (A: 3,9)

Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenia, čaj (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Boršč (A: 1,7,9)

  1. Vepřová sekaná, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Boršč , vepřová sekaná, bramborová kaše, salátový bar

(A: 3,7,9)

Svačinka: Tvaroháček, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Květáková (A: 1,9 )

  1. Kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, salátový bar (A:1,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Květáková, kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, salátový bar

    (A: 9)

Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Česneková s vejci a bramborami (A: 1,3,9)

  1. Vepřový vrabec, kysané zelí, bramborový knedlík, ovesná svačinka (A: 1,3,7,10)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Česneková s vejci a bramborami, vepřový vrabec, kysané zelí, bramborový knedlík, ovesná svačinka (A: 3,9 )

Svačinka: Rohlík s pomazánkou s žervé, bílá káva (A: 1,7 )

 

 

Pátek

Polévka: Zeleninová (A: 1,9)

  1. Koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Zeleninová , koprová omáčka, vařené vejce, vařené brambory, výběr z ovoce (A: 3,4,7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

Jídelníček od: 23.6. – 27.6. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí

Polévka: Rajčatová s bulgurem (A: 1,9)

  1. Ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salátový bar (A: 1,3,4,7)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Rajčatová s rýží, ryba v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, salátový bar (A: 3,4,9)

Svačinka: Loupáček, ovocné pyré, nápoj (A: 1)

 

Úterý

Polévka: Brokolicová (A: 1,9)

  1. Kuřecí plátek Bakony, tarhoňa, výběr z ovoce (A: 1,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Brokolicová, kuřecí plátek Bakony, těstoviny, výběr z ovoce

    (A: 9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, nápoj (A: 1,3,7,10)

 

Středa

Polévka: Písmenková (A: 1,9 )

  1. Fazole Chilli con Carne s vepřovým masem, moučník (A:1,3,7,9)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Písmenková, Fazole Chilli con Carne s vepřovým masem, moučník (A: 3,9)

Svačinka: Houska s barevnou pomazánkou (tvaroh, mrkev, pažitka, paprika), ovocný čaj (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Gulášová (A: 1,9)

  1. Krupicová kaše, máslo, cukr, kakao, výběr z ovoce (A: 1,7)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Gulášová , rýžová kaše, máslo, cukr, kakao, výběr z ovoce (A: 9 )

Svačinka: Párek v rohlíku, kečup, nápoj (A: 1,7 )

 

 

Pátek VYSVĚDČENÍ

 

VÝDEJ OD 10:30 - 13:00 HODIN (JÍDLONOSIČE OD 11:00 - 13:00)

Polévka: Dýňový krém s krutony (A: 1,9)

  1. Hovězí roštěná, dušená rýže, sterilovaná řepa (A: 1,9,10)

  2. NEVAŘÍ SE (A: )

  3. Bezlepek: Dýňový krém s krutony, hovězí roštěná, dušená rýže, sterilovaná řepa (A: 9,10)

Svačinka: (A: )

 

 

 

PŘEJEME VÁM KRÁSNÉ A SLUNEČNÉ PRÁZDNINY

 

OD 30.6. – 4.7. 2025 JÍDELNA UZAVŘENA

 

 

VAŘÍME OD 7. 7. 2025  

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

 

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ                                                                                  Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 7.7. – 11.7. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

VÝDEJ OBĚDŮ OD 11:00 - 13:00 HODIN

 

Pondělí

Polévka: Zeleninová (A: 1,9)

  1. Zapečené těstoviny s uzeným masem, čalamáda (A: 1,3,7,9,10)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Zeleninová, zapečené těstoviny s uzeným masem, čalamáda

(A: 3,9,10)

Svačinka: (A: )

 

Úterý

Polévka: Fazolová (A: 1,9)

  1. Kuřecí závitek plněný šunkou a sýrem Niva, bramborová kaše, kompot (A: 1,7)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Fazolová, kuřecí závitek plněný šunkou a sýrem Niva, bramborová kaše, kompot (A: 7,9)

Svačinka: (A: )

 

Středa

Polévka: Vývar s těstovinou (A: 1,9 )

  1. Vepřové v kapustě, chléb, moučník (A:1,3,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Vývar s těstovinou, vepřové v kapustě, chléb, moučník (A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

Čtvrtek

Polévka: Květáková (A: 1,9)

  1. Mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, ovoce (A: 1,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Květáková, mexický guláš (hovězí maso, hrášek, sýr), dušená rýže, ovoce (A: 7,9 )

Svačinka: (A: )

 

 

Pátek

Polévka: Rajčatová s bulgurem (A: 1,9)

  1. Smažený vepřový karbanátek, vařené brambory, okurkový salát (A: 1,3,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Rajčatová s rýží, smažený karbanátek, vařené brambory, okurkový salát (A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařů ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

                       Jídelníček od: 14. 7. – 18.7. 2025

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

Pondělí

Polévka: Brokolicová (A: 1,9 )

  1. Krůtí cikánská pečeně, těstoviny, ovoce (A: 1,9 )

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Brokolicová, krůtí cikánská pečeně, těstoviny, ovoce (A: 9)

Svačinka: (A: )

 

Úterý

Polévka: Cizrnová (A: 1,9)

  1. Kuřecí přírodní plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, mrkvový salát

    (A: 1,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Cizrnová ,kuřecí přírodní plátek sypaný šunkou a sýrem, bramborová kaše, mrkvový salát (A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

Středa

Polévka: Kulajda (A: 1,3,7,9 )

  1. Hovězí kostky na houbách, dušená rýže, rajčatový salát (A: 1,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Kulajda, hovězí kostky na houbách, dušená rýže, rajčatový salát

(A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

Čtvrtek

Polévka: Zeleninová minestrone (A: 1,9)

1. Pečené kuřecí stehno, vařené brambory, kompot (A: 1,9)

2. (A: )

3. Bezlepek: Brokolicová, pečené kuřecí stehno, vařené brambory, kompot

(A: 9)

Svačinka: (A: )

 

Pátek

Polévka: Kmínová s kapáním (A: 1,3,7,9)

  1. Vepřová kýta na paprice, houskový knedlík (A: 1,3,7,9)

  2. (A: )

  3. Bezlepek: Kmínová s kapáním , vepřová kýta na paprice, houskový knedlík

(A: 3,9)

Svačinka: (A: )

 

 

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy,

    para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci.

- platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20. dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 13:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod.

Výdej do jídlonosičů probíhá od 11:00 do 11:30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01