Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Vážení rodiče, strávníci,
školní jídelna  počínaje 1. březnem t.r. vydává jídlo v níže uvedených časech.
Žáci, kteří jsou na distanční výuce si oběd přihlašují sami prostřednictvím svých stravovacích účtů na stránce www.strava.cz
 
Žádáme vás všechny o kontrolu svých stravovacích účtů !!!
Pokud o stravování nebudete mít zájem, tak si jej včas odhlaste přes stravovací systém na www.strava.cz
 
Výdej  cizím strávníkům  zůstává nadále v čase od 10,oo do 11,oo hod. přes výdejní okno do jídlonosičů. 
 
Zaměstnanci školy, kteří se stravují v jídelně mají určený čas od 11,30 do 12,oo hod.
 
Děti zaměstnanců IZS se stravují v jídelně od 12,oo do 12,20 hod.
 
Žáci, kteří se účastní distanční výuky si mohou oběd vyzvednou do jídlonosičů přes výdejní okno v čase od 12,3o,oo do 13,3o hod.
 
 
Pokud se nedostanete do stravovacího systému, tak volejte na číslo 554 255 130 (737 544 329) a obědy si objednejte/odhlaste  u vedoucí ŠJ. 
Děkujeme za pochopení.
 
Egidová Jana, ved. ŠJ
 
Všichni musí dodržovat rozestupy 2 m, dezinfikovat si ruce a mít zakryté respirátorem dýchací cesty (nos i ústa). Maximální počet osob vyzvedávající si oběd v jídelně jsou 3. Strávníci musí rovněž dodržovat stanovený zasedací pořádek v jídelně, tzn. 1 osoba u jednoho stolu.
 
Stravné si každý strávník ŠJ odhlašuje a přihlašuje sám.

 

 

 

Jídelníček   od 19.  do  23. dubna    2021

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

Pondělí                                 

Polévka:  Mrkvovo-medová      (A:1p,7,9)      

  1. Kuřecí plátek v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, kompot (A: 1p,3,7)
  2. Horácká DRŠTIČKA se salátem z kysaného zelí a červené řepy /podobné bramboráku/ (A: 1p,3)
  3. Bezlepek: Mrkvovo-medová, Kuř. plátek v cizr. těstíčku, bramb. kaše, kompot (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj   (A:1p+j,7)

Úterý

Polévka:  Hrachová    (A:1p,9)      

  1. Boloňské špagety s krůtím masem a sýrem, ovoce    (A:1p,7,9)
  2. Žemlovka s jablky, ovoce (A:1p+j, 3,7)  
  3. Bezlepek: Hrachová, Boloňské špagety s krůtím masem a sýrem, ovoce (A:3,7,9)

Svačinka: Chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj   (A: 1p+j+ž,4,7)

Středa

Polévka:  Špenátová    (A:1p,3,9)

  1. Losos na bylinkách, vařené brambory, zelný salát (A: 4) 
  2. Šumajstr (kroupy, fazole, cibule, mrkev, slanina,…), zelný salát (A:1)     
  3. Bezlepek: Špenátová, Losos na bylinkách, vař. brambory, zelný salát (A:3,4,9)

Svačinka:  Rohlík s hermelínovou pomazánkou, nápoj, ovoce  (A:1p+j,7)

Čtvrtek                                  

Polévka:  Hovězí s těstovinami a zeleninou        (A: 1p,3,9)    

  1. Fazolový guláš s vepřovým masem, chléb, ovoce (A: 1p+j+ž, 9 )  
  2. Slané pohankové palačinky s mletým masem, pórkem a sýrem, ovoce (A: 3,7)
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zeleninou, Fazolový guláš, chléb, ovoce (A: 3,9)

Svačinka:  Královský chléb s máslem a šunkou, čaj  (A:1p+j+ž,7)

Pátek                                     

Polévka:  Zelňačka      (A:1p,7,9) 

  1. Námořnické maso (hov. kostky, vař.vejce), dušená rýže, tyčinka (A:1p,3)
  2. Brokolicový salát s kuř. masem, paprikou a žampióny, pečivo, tyčinka (A:1p+j) 
  3. Bezlepek: Zelňačka, Námořnické maso, dušená rýže, tyčinka (A:3,9)

Scačinka:  Jidáše, bílá káva    (A:1p,3,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                 Egidová Jana

                   

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01