Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝDEJNY

  

Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 OZNÁMENÍ   !!!

Vážení rodiče, strávníci,
školní jídelna  počínaje 30.listopadem t.r. (pondělí) přihlásí všem strávníkům obědy dle jejich stravovacích zvyklostí.
Žádáme vás všechny o kontrolu svých stravovacích účtů !!!
Pokud o stravování nebudete mít zájem, tak si jej včas odhlaste přes stravovací systém na www.strava.cz
 
 
Výdej  cizím strávníkům  zůstává nadále v čase od 10,oo do 11,oo hod. přes výdejní okno do jídlonosičů. 
 
Žáci, kteří účastní prezenční výuky konzumují oběd přímo v jídelně po ukončení výuky.
Tzn. od 11,3o do 14,oo hod.
 
Žáci, kteří se účastní distanční výuky si mohou oběd vyzvednou do jídlonosičů přes výdejní okno po ukončení výuky.
 
 
Pokud se nedostanete do stravovacího systému, tak volejte na číslo 554 255 130 (737 544 329) a obědy si objednejte u vedoucí ŠJ. 
Děkujeme za pochopení a za kolektiv pracovníků školní jídelny Vám všem přejeme pevné zdraví.
 
Egidová Jana, ved. ŠJ
 
Všichni musí dodržovat rozestupy 2 m, dezinfikovat si ruce a mít zakryté rouškou dýchací cesty (nos i ústa). Strávníci musí rovněž dodržovat stanovený zasedací pořádek v jídelně.

Po přihlášení ke stravování si stravné každý strávník ŠJ odhlašuje a přihlašuje sám.

 

 

 

Jídelníček   od 30. listopadu do 4. prosince   2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Čočková     (A: 1p,9)      

  1. Záhorácký závitek (vepř. pečeně plněná kys. zelím), vařené brambory, tyčinka (A:1p)
  2. Jáhelná kaše s ovocem, tyčinka (A: 7)
  3. Bezlepek: Čočková, Záhorácký závitek, vařené brambory, tyčinka (A:9)

Svačinka: Citrónová Babeta (piškot) s polevou, mošt   (A: 1p,3)

 

Úterý

Polévka: Brokolicová   (A:1p,9)                                       

  1. Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A:1p,3,7,9)     
  2. Linguine (placaté špagety) s bylinkami a sýrem, ovoce (A:1p,3,7)
  3. Bezlepek: Brokolicová, Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (A: 3,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou pomazánkou, zelenina, čaj s citrónem   (A:1p+j+ž,4,7)

 

Středa                                                           

Polévka:       Hovězí s těstovinami a zeleninou    (A:1p,3,9)     

  1. Znojemské hovězí kostky, dušená rýže, zelný salát (A:1p,9)
  2. Zeleninový salát s kuřecím masem, pečivo (A:1p)
  3. Bezlepek: Hovězí s těst. a zel., Znojemské kostky, dušená rýže, zelný salát (A:3,9)

Svačinka: Croissant, ovocný čaj   (A:1p,3,8)

 

Čtvrtek                      

­­Polévka:  Hráškový krém s krutóny       (A: 1p,9)        

  1. Rybí kousky v cizrnovém těstíčku, bramborová kaše, mrkvový salát (A: 1p,3,4,7) 
  2. Vepřová játra na slanině, polenta, mrkvový salát (A:1p)
  3. Bezlepek: Hráškový krém, Rybí kousky v cizrn.těst., bramb.kaše, mrkvový sal. (A:4,9)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, steril. okurek, ovoce, džusík (A:1p+j+ž,7)

 

Pátek                                                                                                

Polévka:  Pórková   (A: 1p,9)        

  1. Kapsa z bramb.těsta plněná trhaným husím masem, salát z červ.zelí s křenem (A:1p,3)
  2. Ragů z francouzské (zelené) čočky, ztracené vejce, chléb (A: 1p+j+ž,3) 
  3. Bezlepek: Pórková, Bramb.kapsa plněná husím masem,salát z červ.zelí s křenem (A:3,9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, mléko  (A:1p,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                

Egidová Jana

 

Jídelníček   od 7.  do  11.prosince   2020

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

Pondělí 

Polévka:   Celerová     (A: 1p,7,9)    B  

  1. Vepřová cikánská pečeně, dušená rýže, MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK    (A:1p,9)   
  2. Rybí koláč s listovým špenátem a sýrem, MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK   (A:1p,3,4,7)             
  3. Bezlepek: Celerová, Vepř. cikánská pečeně, dušená rýže MIKULÁŠSKÝ BALÍČEK (A:9)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj, tyčinka   (A: 1p,7)

 

Úterý               

­­Polévka:  Hrachová       (A: 1p,9)    B    

  1. Masové kuličky v rajčatové omáčce, kynutý knedlík, ovoce (A:1p,3,7) 
  2. Sojový sekaný řízek se sýrem, vařené brambory, čalamáda, ovoce (A:1p,3,6,7)
  3. Bezlepek: Hrachová, Masové kuličky v rajčatové om., kynutý knedlík, ovoce (A:3,9)

Svačinka: Chléb s pohankovou pomazánkou, steril. okurek, ovocný čaj  (A: 1p+j+ž,3,7)

 

Středa                                                           

Polévka:      Špenátová   (A:1p,3)      B

  1. Kuřecí přírodní řízek, bramborová kaše, dušená zelenina (A:1p,7)         
  2. Guláš z Hlívy ústřičné, chlebový knedlík (A:1p,3,9)
  3. Bezlepek: Špenátová, Kuřecí př. řízek, bramborová kaše, duš. zelenina (A:3)

Svačinka: Rohlík se sýrovou pomazánkou, ovoce, ovocný čaj  (A:1p,7)

 

Čtvrtek                      

Polévka:       Drožďová s noky     (A:1p,3,9)       B

  1. Fazolové chilli s krůtím masem, chléb, kokosový moučník  (A:1p,3,9)    B
  2. Celerový salát (st.celer, jablko, vejce, dres.) , vícezrnný rohlík (A:1p,2,9)    B
  3. Bezlepek: Drožďová s noky, Fazolové chilli s krůtím masem, chléb, kokos. moučník (A:3,9) 

Svačinka: Makový koláč, kakao  (A: 1p,3,7)

 

Pátek                                                                                                

Polévka:  Zeleninová    (A: 1p,9)       B 

  1. Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát (A:1p,3)   B
  2. Jáhlové zeleninové rizoto, sýr, steril. okurek  (A:9)    B
  3. Bezlepek: Zeleninová, Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát (A:3,9)

Svačinka: Pudink, loupák, mošt  (A: 1p,7)

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                                                

Egidová Jana

                                   

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01