Jídelní lístek

. Publikováno v Jídelna.

   

 

                                                                   

  

 

 

Jídelníček od: 8.4. - 12.4. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Hrachová s krutony (A: 1,9)

  1. Krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 1,9 )

  2. Řecký salát se sýrem Feta, pečivo, tyčinka (A: 1,7 )

  3. Bezlepek: Hrachová s krutony, krůtí cikánská pečeně, dušená rýže, tyčinka (A: 9 )

Svačinka: Makovec s citronovou polevou, melta (A: 1,3,7 )

 

Úterý

Polévka: Zeleninová s kapáním (A: 1,3,7,9)

  1. Losos s citrónovým přelivem, vařené brambory, ovocný salát (A: 1,4,7,9)

  2. Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou, čalamáda (A: 1,3,7,9,10)

  3. Bezlepek: Zeleninová s kapáním, losos s citrónovým přelivem, vařené brambory, ovocný salát(A: 3,4,7,9)

Svačinka: Houska s tvarohovo – zeleninovou pomazánkou, čaj s citronem (A: 1,7,9)

 

Středa

Polévka: Gulášová (A: 1,9)

  1. Kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Kuřecí nudličky na kari, jasmínová rýže, ovoce (A: 1,3,7,9)

  3. Bezlepek: Gulášová, kynuté knedlíky s meruňkami, máslem, cukrem a kakaem, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, nápoj (A: 1,4,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Květáková (A: 1,7,9)

1. Sekaná pečeně, bramborová kaše, rajčatový salát (A: 1,3,7,9)

2. Zeleninové lečo se sojovým masem, chléb (A: 1,3,6,7)

3. Bezlepek: Květáková, sekaná pečeně, bramborová kaše, okurkový salát

(A: 3,7,9)

Svačinka: Pribináček, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Rajská s bulgurem (A: 1,9)

  1. Halušky se zelím a uzeným masem, ovoce (A: 1,3,7,10)

  2. Vepřová játra na roštu, vařené brambory, dip, ovoce (A: 1,7,9)

  3. Bezlepek: Rajská s bulgurem , halušky se zelím a uzeným masem, ovoce

(A: 3,7,9,10)

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, sterilovaný okurek, čaj s citronem (A: 1,3,7,10)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

Každý den jsou připraveny nápoje

 

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 15.4. - 19.4. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Drožďová s noky (A: 1,3,7,9)

  1. Vepřový perkelt, těstoviny, ovoce (A: 1,7,9 )

  2. Pohanka s anglickou slaninou a sýrem Niva, ovoce (A: 7 )

  3. Bezlepek: Drožďová s noky, vepřový perkelt, těstoviny, ovoce (A: 3,7,9 )

Svačinka: Chléb s máslem a šunkou, zelenina, čaj s citronem (A: 1,7 )

 

Úterý

Polévka: Brokolicová (A: 1,9)

  1. Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot (A: 1,3,7)

  2. Hanácký salát ( červené zelí,šunka, vejce,dresink) vícezrnný rohlík (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Brokolicová , smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, kompot

(A: 3,7,9)

Svačinka: Pyré, loupáček, nápoj (A: 1)

 

Středa

Polévka: Krupicová s vejcem (A: 1,3,7,9)

  1. Hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, cucátko – JEN DĚTI

(A: 1,3,7,9,10)

  1. Soluňská treska, petrželové brambory, cucátko – JEN DĚTI (A: 1,3,4,7)

  2. Bezlepek: Krupicová s vejcem, hrachová kaše, čevabčiči, chléb, sterilovaný okurek, cucátko – JEN DĚTI (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Křupavé hranolky z trouby, kečup, nápoj (A: 1,9)

 

Čtvrtek

Polévka: Mrkvovo – medová (A: 1,7,9)

1. Kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 1,9)

2. Kuřecí paličky, zeleninový salát (A: 1,9)

3. Bezlepek: Mrkvovo – medová , kuřecí plátek na žampionech, dušená rýže, zelný salát (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s paštikovou pomazánkou, zelenina, ovocný čaj (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Písmenková (A: 1,9)

  1. Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 1,3,7)

  2. Kuskus se zeleninou a uzeným sýrem, čalamáda, ovoce (A: 1,7,9,10)

  3. Bezlepek: Písmenková, fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, vařené brambory, ovoce (A: 3,7,9)

Svačinka: Rohlík s máslem a tvrdým sýrem, ovoce, mléko (A: 1,7)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

Každý den jsou připraveny nápoje

 

 

 

 

 

Jídelníček od: 22.4 – 26.4. 2024

Jídla obsahují alergeny zapsané za názvem pokrmu v závorce

 

 

 

Pondělí

Polévka: Jarní zeleninová (A: 1,9)

  1. Špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 1,7,9 )

  2. Květákovo – sýrové placičky, vařené brambory s pažitkou, ovoce (A: 1,3,7 )

  3. Bezlepek: Jarní zeleninová, špagety s boloňskou omáčkou, mletým kuřecím masem a sýrem, ovoce (A: 7,9 )

Svačinka: Máslový croissant, kakao (A: 1,3,7 )

 

Úterý

Polévka: Selská (A: 1,7,9)

  1. Ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, kompot (A: 1,4,7)

  2. Salát Walfdorf s brokolicí a černou čočkou ( celer, jablko, vlašské ořechy,dresink), pečivo (A: 1,7,8,9)

  3. Bezlepek: Selská , ryba na bylinkovém másle, bramborová kaše, kompot

(A: 4,7,9)

Svačinka: Královský obložený chléb ( máslo, šunka, rajče, okurek), čaj s citronem (A: 1,7)

 

Středa

Polévka: Česneková s vejcem a bramborami (A: 1,3,9)

  1. Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 1,3,7,9)

  2. Hodolanská omáčka (brambory, šunka, vejce, sterilovaný okurek), chléb, ovoce

    (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Česneková s vejcem a bramborami, segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce (A: 3,7,9,10)

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj (A: 1,7)

 

Čtvrtek

Polévka: Cizrnová (A: 1,9)

1. Kuřecí přírodní plátek, opékané brambory, dip, zelný salát (A: 1,7,9)

2. Špaldová krupice se zkaramelizovanými jablky, ovoce (A: 1,7)

3. Bezlepek: Cizrnová , kuřecí přírodní plátek, opékané brambory, dip, zelný salát

(A: 7,9)

Svačinka: Houska se sýrovou pomazánkou, mošt (A: 1,7)

 

 

Pátek

Polévka: Dýňová se smaženým hráškem (A: 1,7,9)

  1. Krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka (A: 1, 9)

  2. Salát z červené řepy, mozzarely a rukoly, vícezrnný rohlík, tyčinka (A: 1,3,7)

  3. Bezlepek: Dýňová se smaženým hráškem , krůtí nudličky na asijský způsob, jasmínová rýže, tyčinka (A: 7,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou, kečupem a sterilovaným okurkem, čaj (A: 1,3,7,10)

 

 

Změna jídelníčku vyhrazena

Každý den jsou připraveny nápoje

Jídla pro vás připravil kolektiv ŠJ Lenka Kalábová, ved. ŠJ

 

Každý den jsou připraveny nápoje   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle, lísk. ořechy, vlaš. ořechy, kešu, pekanové ořechy, para         o řechy, pistácie, makademie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v          měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu    trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni         předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září  na říjen apod. ).

Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Lenka Kalábová 

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01