Spřátelené weby
Přihlášení

Přihlášení

Počet zobrazených článků
799804

Info

Základní škola Rýmařov,

Jelínkova1, okres Bruntál

Příspěvková organizace

Jelínkova 1

795 01 Rýmařov

Telefon: 554 255 111

IČO: 00852635

DIČ: CZ00852635

ID Datové schránky: u57huji

Elektronická podatelna: 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Plakátek

Jídelní lístek

 Aktuální jídelní lístek naleznete níže v textu:

 INFORMACE PRO  STRÁVNÍKY:

vaříme v době jarních prázdnin od 4. do 8. března t.,r.

Zájemci o stravování v tomto termínu se musí k odběru obědů přihlásit !!!

 Výdej obědů v období jarních prázdnin je od 11,oo do 13,3o hod.

 Počínaje měsícem březnem 2019 navyšujeme cenu stravného za obědy .

Ceny jsou níže uvedeny.

Ve školní jídelně je umístěn  objednávací box, který umožňuje vytisknutí náhradní stravenky v případě zapomenutí čipu.

Bezplatně lze vytisknout 5 stravenek v měsíci. Počínaje 6 stravenkou je tato zpoplatněna 1,- Kč. Platba za stravenky bude odečítána ze stravovacího účtu strávníka. Upozorňujeme, že v případě tisku stravenek nad počet 5 ks v měsíci může dojít k situaci, že strávníkovi budou chybět peníze např. na jeden (poslední) den v měsíci.

Žádáme vás o průběžnou kontrolu stravovacího účtu. Rovněž se na vás obracíme s  žádostí o dodržování plateb stravného v daném termínu. Pozdní platby nebudou akceptovány v návaznosti na stravu v první dny v měsíci.Až jak obdržíme finanční prostředky na účet strávníka, tak poté bude stravné načteno.

Děkujeme za pochopení.

Na odkazu níže se můžete seznámit s celým školní řádem.

http://www.zsrymarov.cz/index.php/cely-provozni-rad-skolni-jidelny 

 

Vaříme bezlepkovou dietu!!!

Zájemci kontaktujte ved. ŠJ paní Egidovou 554255130

 Upozornění  pro strávníky:                   

 -strávníci, kteří konzumují běžnou stravu, si nezaškrtávají 3. výběrové jídlo. Je dražší a bezlepkové !!!

 

 

U p o z o r ň u je m e strávníky z řad žáků a studentů, že pokud jsou nemocni nebo nejsou ve škole z jiného důvodu /rodinný apod./, a odebírají stravu ve školní jídelně, jsou povinni si doplatit oběd do plné výše (jako cizí strávník). První den nemoci má žák/student na dotované stravné nárok, v další dny nemoci nebo jiné absence platí uváděné pravidlo = oběd za plnou cenu.

Nejsou-li žáci ve škole, nevzniká jim nárok na dotované stravné. Každý měsíc  budou prováděny pravidelné kontroly absence strávníků (ve škole a v zaměstnání). Budou-li mít v tyto dny stravu odebranou, bude jim doúčtována do plné výše a započítána do záloh na následující měsíc. Plné stravné je možné doplatit také hotově  ve ŠJ nebo bezhotovostně (účet, složenka).

Upozornění!!!

Platby za stravné musí být placeny včas, tzn., že musí být zaúčtovány na stravovacím účtu nejpozději dva pracovní dny před ukončením kalendářního měsíce. Žádáme strávníky, aby platby poukazovali bezhotovostně ze svých účtů nebo prostřednictvím poštovní poukázky.

U poštovní poukázky je třeba počítat s tím, že platba musí být poslána včas (např. 20 dne). 

Děkujeme za pochopení.

č.ú. školní jídelny pro platbu stravného:     

0011531-771/0100,

var. symbol tvoří stravovací číslo strávníka

tel. číslo ŠJ:   554255130

 Ceny stravného

I.kategorie 7- 10  let                                 =24,- Kč/    =28,- Bezlepková dieta  

              plná cena                                   =64,- Kč/    =68,- Bezlepková dieta

II. kategorie  11- 14 let                             =28,- Kč /   =31,- Bezlepková dieta 

              plná cena                                   =67,- Kč/    =71,- Bezlepková dieta 

III.kategorie  15 a více                              =31,- Kč/    =35,- Bezlepková dieta

               plná cena                                   =71,- Kč/   =75,- Bezlepková dieta 

 

                                                                

Cizí strávník                                              =71,- Kč            

Cizí strávník  bezlepková strava                =75,- Kč

Zaměstnanci                                             =28,- Kč

                plná  cena                                 =71,- Kč

zaměstnanci bezlepková strava                 =32,- Kč

                plná cena bezlepková                 =75,- Kč

školští senioři                                              =31,- Kč

         

svačinky I.  (1.máje, Národní)                     =16,- Kč    

svačinky II. (II.stupeň - Jelínkova)               =23,- Kč   

Žáci, kteří v daném školním roce dosáhnou věku pro jinou stravovací kategorii, jsou automaticky již od počátku školního roku zařazeni do této vyšší kategorie.

  

                       

Jídelníček   od 25.února  do  1. března  2019

 

Pondělí                                                                                 

Polévka: Rybí s houskou    (A: 1p,4,7,9)  B 

1.      Vepřová pečeně, dušený špenát, vařené brambory, ovoce   (A:1p,3)  B

2.      Pohanková kaše s kompotovaným ovocem, ovoce   (A: 7)   B

3.      Bezlepek: Rybí, Vepřová pečeně, dušený špenát, vařené brambory, ovoce (A: 3,4,7,9 )

Svačinka: Chléb s masovou pomazánkou, zelenina, nápoj/voda   (A:1p+j+ž,7)

 

Úterý 

­­Polévka: Hrachová s chlebem   (A: 1p+j+ž,9)    B

1.      Babiččino rizoto s kuřecím masem, sýrem a čalamádou, moučník    (A:1p,3,7,9)    B

2.      Těstovinový salát „HAVAJ“ –těst., kuř. maso, ananas, zelenina, dres., moučník   (A:1p,3,7 )   

3.      Bezlepek: Hrachová, Babiččino rizoto s kuř. masem a sýrem, čalamáda, moučník (A:3,7,9)

Svačinka: Ovesná kaše, nápoj/voda   (A:1o,7)

           

Středa           

Polévka: Celerová  (A: 1p,7,9)    B

1.      Čočka na kyselo, sázené vejce, steril. okurek, chléb, kukuřice    (A:1p+j+ž,3)  B

2.      Zeleninové placičky s bramborovým salátem bez brambor, ovoce (A: 3,7,9)  B

3.      Bezlepek: Celerová, Čočka na kyselo, sázené vejce, steril. okurek, chléb, ovoce   (A: 3,9)

Svačinka: Chléb se sýrovou pomazánkou, ovoce, mléko   (A:1p+j+ž,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Hrstková    (A: 1p,9)    B

1.      Rybí karbanátky s kuřecím masem, bramborová kaše, kompot   (A:1p,3,4,7,9)  B

2.      Kuskusové zeleninové rizoto s hlívou a sýrem, ovoce      (A: 1p,7,9)  B

3.      Bezlepek: Hrstková, Rybí karbanátky s kuř.mas., bramb. kaše,kompot (A:3,4,9)  

Svačinka: Jogurt, rohlík, čaj/voda   (A: 1p+j+ž,7)

 

Pátek:                                                                        

Polévka:  Hovězí s játrovou rýží a bylinkovými noky     (A: 1p,3,9)   

1.      Segedínský guláš, vícezrnný knedlík,  ovoce   (A: 1p,3) 

2.      Hovězí na žampiónech, pohanka, zel. salát   (A:)        i bezlepek     

3.      Bezlepek: Hovězí s játrovou rýží, Segedínský guláš, kynutý knedlík, ovoce  (A: 3,9)

Svačinka: Palačinky, nápoj/voda  (A:1p,3,7)

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

 

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                         Egidová Jana

 

Jídelníček   od 4.   do  8. března  2019 – JARNÍ   PRÁZDNINY

 

Pondělí                                                                                 

Polévka: Čočková    (A: 1p,9)   

1.      Vepřová panenka v kabátku (angl. slanina), šťouchané brambory s cibulkou, baby karotka,

nápoj (A: 1p)

2.      Bezlepek: Čočková, Vepřová panenka v kabátku, šťouchané brambory, baby karotka

 (A: 9 )

  

Úterý 

­­Polévka: Gulášová   (A: 1p,9)   

1.      Francouzské zapečené brambory s uzeným masem, vejci, zeleninou a sýrem, steril. okurek, nápoj      (A: 3,7,9)       

2.      Bezlepek: Gulášová, Francouzské brambory s uzeným masem, vejci, zeleninou a sýrem, steril. okurek   (A:3,7,9)

  

Středa           

Polévka: Slepičí s těstovinami a zeleninou  (A: 1p,3,9)    

1.      Bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, ovoce, nápoj    (A:1p,3,7) 

2.      Bezlepek: Slepičí, Bratislavská vepřová plec, kynutý knedlík, ovoce  (A: 3,9)

  

Čtvrtek          

Polévka:  Zeleninová    (A: 1p,9)    

1.      Lazaně s boloňskou omáčkou, kuřecím masem a sýrem, nápoj  (A:1p,3,7,9) 

2.      Bezlepek: Zeleninová, Lazaně s boloňskou omáčkou a kuř. masem a sýrem (A:3,7,9)      

  

Pátek:                                                                        

Polévka:  Brokolicová   (A: 1p)   

1.      Dijonský kuřecí plátek, dušená rýže, zel. salát   (A: 1p,10) 

2.      Bezlepek: Brokolicová, Dijonský kuřecí plátek, duše ná rýže, zel. salát (A: 10)

 

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                         Egidová Jana

 

 Jídelníček   11.  do  15.března  2019

 

Pondělí                                                                                 

Polévka: Květáková    (A: 1p,9)  B 

1.      Fazolový guláš s krůtím masem, chléb, ovoce   (A:1p+j+ž,9)  B

2.   Z provozních důvodů vaříme jen jedno jídlo

3.   Bezlepek: Květáková, Fazolový guláš s krůtím masem, chléb, ovoce (A: 9 )

Svačinka: Jogurt, rohlík, nápoj   (A:1p+j+ž,7)

 

Úterý 

­­Polévka: Kulajda   (A: 1p,3,7,9)   

1.      Kuřecí smažený řízek, bramborová kaše, kompot  (A:1p,3,7)    

2.   Zeleninový salát s olivami a sušenými rajčaty, pečivo   (A:1p+j+ž )  B

3.   Bezlepek: Kulajda, Smažený kuřecí řízek, bramb. kaše, kompot  (A: 3,9)

Svačinka: Chléb s tvarohovou pomazánkou a zelenou cibulkou, mléko (A:1p+j+ž,7)

           

Středa           

Polévka: Zeleninová  (A: 1p,9)    B

1.   Buchtičky s krémem, ovoce      (A:1p,3,7) 

2.   Zapečené brambory s brokolicí, vejci a sýrem  (A: 3,7)  B

1.      Bezlepek: Zeleninová, Buchtičky s krémem, ovoce   (A: 3,9)

Svačinka: Rohlík s tuňákovou pomazánkou, čaj/voda   (A:1p+j+ž,4,7)

 

Čtvrtek          

Polévka:  Špenátová s vejci    (A: 1p,3,9)  B

1.   Kuřecí nudličky na grilu, gnocchi s listovým špenátem, moučník   (A:1p,3,7,9)  B

2.   Pohankové rizoto s tofu, zeleninou a uzeným sýrem, steril. okurek, moučník   (A:6,7,9)       

3.   Bezlepek: Špenátová,Kuř.nudličky na grilu, gnocchi s listovým špenátem, moučník   (A:3,9)

Svačinka: Chléb s vaječnou omeletou a kečupem, steril. okurek, čaj/voda   (A: 1p+j+ž,3)

 

Pátek:                                                                        

Polévka:  Cizrnová    (A: 1p,9)    B

      1.   Treska na bylinkách, vařené brambory, dušená zelenina   (A: 1p,4)  B

      2.   Kološvárské zelí s uzeninou, chléb      (A: 1p+j+ž)     

      3.   Bezlepek: Cizrnová, Treska na bylinkách, vař. brambory, dušená zelenina (A: 4,9)

Svačinka: Vánočka s máslem a džemem, džus   (A:1p,3,7)

 

Každý  den  jsou  připraveny  nápoje  

Jídla pro vás připravil kolektiv kuchařek ŠJ

Změna jídelníčku vyhrazena                                                                         Egidová Jana

 

Seznam  alergenů: 

01 Obiloviny obsahující lepek: p=pšenice, ž=žito, j=ječmen

02 Korýši

03 Vejce

04 Ryby  

05 Podzemnice olejná (arašídy)

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

08 Skořápkové plody (mandle ,lísk.ořechy, vlaš.ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,mamakdemie a výrobky z nich)

09 Celer

10 Hořčice a výrobky z nich

11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentr. vyšších 10mg., ml./kg nebo l, vyjádřeno SO2

13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14 Měkkýši a výrobky z nich

 Stravné je možné uhradit následujícími způsoby:

- jednorázově, bezhotovostním příkazem  z účtu. Nejlépe vždy nejpozději 20. dne v měsíci. Platba musí být připsána na účet strávníka  k 25. dni v měsíci.

- Trvalým příkazem (v libovolné bance), vlastník účtu si zadá u svého peněžního ústavu trvalý příkaz k platbě požadované částky stravného ve školní jídelně k 20.dni předchozího měsíce na následující měsíc (např. platba musí být 20.srpna na září, 20.září na říjen apod. ). Vyúčtování bude prováděno (přeplatky) vždy v měsíci lednu a červenci. Bude-li platba provedena ve stanoveném termínu, není nutné, aby byl ve školní jídelně předkládán doklad o zaplacení osobně. 

Každá úhrada musí mít tyto náležitosti:

- Číslo účtu (jídelna)
- Variabilní symbol 
- Jméno strávníka – žáka, studenta apod. ve zprávě pro příjemce 

Pokud je platba prováděna v závěru kalendářního měsíce (např. 29. nebo 30. dne), je nutné, aby byl paní pokladní ve školní jídelně předložen doklad o zaplacení.

Prosíme strávníky, aby si druhé výběrové jídlo objednávali s dvoudenním předstihem (např. ve čtvrtek na pondělí, v pondělí na středu apod.)

Odhlášky obědů musí být provedeny včas. Je nutné odhlašovat se nejpozději den předem do 14:00 hod.

Výdej obědů strávníkům v jídelně bude realizován každý den vždy od 11:30 do 14:00 hod. Výdej do jídlonosičů probíhá od 11,oo do 11,30 hod.

Organizační a provozní řád ŠJ je umístěn na stránkách školy.

Vedoucí ŠJ: Jana Egidová

Školní jídelna ZŠ, ul. 1. Máje 30, Rýmařov 795 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Školní jídelna

Multimediální učebna

Jste zde:
„Kdo se umí smát sám sobě, má právo smát se smát všemu ostatnímu, co mu k smíchu připadá.“ Jan Werich